Gespot

Plashr: Deel je eigen games en leen die van anderen

0

Plashr is een online platform waar gamers hun fysieke games aan elkaar kunnen uitlenen, à la Airbnb. Vincent Onderdelinden, initiatiefnemer van Plashr vertelt.

Wat is het?

“Plashr is een online platform waar gamers hun fysieke games aan elkaar kunnen uitlenen. Plashr faciliteert de middelen, zoals de website, registratiesysteem, zoeksysteem en het betalingssysteem. Gamers kunnen dat gebruiken om hun spellen voor PC en consoles online te plaatsen. Aanbieders verdienen een leuk zakcentje bij, bijvoorbeeld om nieuwe games van te kopen. Leners gamen tegen een fractie van de winkelprijs. Op termijn willen we uitbreiden om hét go-to platform voor gamers te worden. Om de eventuele zorgen weg te nemen, garanderen we bovendien een vergoeding, mocht er onverhoopt iets kapot gaan tijden het uitlenen.”

Waarom dit initiatief?

“Wij spelen hierbij in op de groeiende trend die de sharing economy heet en passen dit begrip toe op de gaming industry; een markt waar elk jaar miljarden in omgaan en één die snel groeiende is. Op dit moment kunnen (Nederlandse) gamers alleen naar Marktplaats en enkele forums/online communities toe om hun games en gaming gear uit te lenen en te verkopen. Een sociale marktplaats voor deze niche is er echter nog niet; in Nederland en voor zover wij weten ook niet in andere landen.”

Hoe werkt het?

“Via de zoekbalk bovenin of de categorieën en genres aan de linkerzijde kun je zoeken of door het aanbod browsen. Je kunt ook kijken welke games er beschikbaar zijn in je directe omgeving. Als je een game gevonden hebt die je wilt spelen, of als er een gamer contact met jou legt, kunnen jullie met elkaar afspreken hoe de game van verhuurder naar huurder komt.

Plashr neemt het gehele betalingsproces voor zijn rekening. Op dit moment kun je alleen nog maar via PayPal afrekenen. We zijn op dit moment druk doende om jullie ook andere betaalmogelijkheden aan te bieden zoals bijvoorbeeld iDeal. Om het platform te onderhouden vragen we 15 procent van de verhuurprijs als fee zodat jij goedkoop en snel je games kunt blijven huren en verhuren bij jou in de buurt!”

Wat zijn de belangrijkste facts?

“Sinds we eind juni live zijn gegaan hebben we al aardig wat fans op Facebook en zien we ongeveer 500 bezoeken op de website.

Op dit moment zien we dat we slimmer en creatiever naar de juiste marketingkanalen op zoek moeten gaan. De gaming community in Nederland is relatief groot, maar we moeten efficiënte manieren vinden om deze doelgroep te bereiken. Er komen op korte termijn nieuwe features aan die dit moeten gaan bevorderen.”

Wie is er bij betrokken?

Jorrin Sebregts en ik, Vincent Onderdelinden, zijn beide oprichters van Plashr. Onze rol is nagenoeg hetzelfde, al focust Jorrin zich iets meer op de operationele kant van het platform en ik mij wat meer richt op het creëren van de juiste content.