Gespot

Play it Right: Officiële sport- en spelregels altijd bij de hand

0

Met de Play it Right app ben je direct en overal op de hoogte van alle officiële sport- en spelregels. Jochem van Rijn, mede-initiatiefnemer van de app, vertelt.

Wat is Play it Right?

“De nieuwe app Play it Right is een spelregel-app met alle officiële spelregels van 150 sporten en meer dan 100 bekende bord- en kaartspellen. Door de verschillende manieren waarop de spelregels worden aangeboden (beknopt, volledig en officiële spelregeldocumenten) blijft er geen vraag onbeantwoord.”

Waarom dit initiatief?

“Acht maanden geleden stonden Thijmen de Schipper en ik, Jochem van Rijn, op een squashbaan in Utrecht. Er ontstond een heftige discussie over de regels van de service. Aangezien wij beide bloedfanatiek zijn wilde we spelen volgens de officiële regels. Na via onze smartphones te hebben gezocht bleek dat er nergens spelregels overzichtelijk en gebundeld te vinden zijn. Dit heeft ons ertoe aangezet een spelregel-app te ontwikkelen waar alle officiële spelregels van zowel sporten als spellen te vinden zijn.”

Hoe werkt Play it Right?

“De nieuwe app Play it Right beschikt over een gebruiksvriendelijke en overzichtelijke zoekfunctie, waarmee de spelregels van alle sporten en spellen razendsnel te raadplegen zijn. Naast een overzicht van de beknopte spelregels, is er voor alle sporten en spellen ook een uitgebreide samenvatting per discipline beschikbaar, waarin elke spelregel tot in detail staat uitgewerkt. Bovendien kunnen ook de officiële spelregelboekjes van de spellen en sporten bekeken worden door de PDF-downloadfunctie.

Binnen twee weken zullen gebruikers van de app een eigen profiel kunnen aanmaken. Dat stelt hen in staat om opgezochte spelregels met vrienden te delen via Facebook. Wie een eigen variant op een spel bedacht heeft, kan een discussie starten en de eigen interpretatie aanmaken en delen. Bovendien biedt het profiel de mogelijkheid om de favoriete sporten en spellen op te slaan om deze zo nog sneller te kunnen raadplegen. Via het Play it Right-profiel kunnen gebruikers desgewenst ook op de hoogte gehouden worden van actuele sport- en spelevenementen. Deze informatie is rechtstreeks afkomstig van de sportbonden en speluitgevers.”

 

Wat zijn de facts?

“De app is beschikbaar sinds 3 augustus. De eerste dag dat de app beschikbaar was klommen we naar de top 25 in de App Store. In de categorie sport staan we op de eerste plaats. We hebben verder nog geen inzicht in het aantal downloads. Wel zijn er 25 reviews geschreven met een gemiddelde waardering van 4,5 ster. In de Android market is Play it Right ook beschikbaar en daar zijn 4 beoordelingen gegeven van 5 sterren.”

Wie is er betrokken bij Play it Right?

“Nadat we een investeerder hadden gevonden voor Play it Right konden we echt van start en hebben we contact gezocht met de grote spelmerken zoals Jumbo, Hasbro, 999 games en Ravensburger. Deze en andere bedrijven zijn nu onze partners. Voor de sportregels werken we samen met de bonden van het NOC*NSF. Het is dan ook ons doel om het platform in samenwerking met het NOC*NSF en de spelmerken door te ontwikkelen tot dé plek voor alle sport en spelregels!”