Gespot

Poppintags: Betrouwbaar tweedehands kleding kopen via Facebook

0

Het is sinds een paar maanden mogelijk om tweedehands kleding te kopen en verkopen via Poppintags. Een veilig en eenvoudig alternatief voor het met advertenties overstelpte Marktplaats. Maarten Dik, mede-eigenaar van Poppintags, vertelt.

Wat is het?

”Transparantie is bij ons van groot belang. Een Facebook-profiel is verplicht om gebruik te kunnen maken van Poppintags. Door koppeling weten koper en verkoper met wie ze zaken doen. Betaling vindt plaats via iDeal, waardoor een verkoper niet hoeft te wachten op geld maar direct kan overgaan tot verzending. Een koper heeft tweedehands kleding dus snel in huis.”

Waarom dit initiatief?

”Poppintags is vrij van de vele vervelende advertenties zoals op Marktplaats. Kopers hoeven zich niet door tientallen advertenties te worstelen om te vinden wat ze zoeken. Ook hoeven verkopers niet te concurreren met bedrijven.

We vragen een lage vergoeding van vijf procent, die pas betaald hoeft te worden wanneer er daadwerkelijk iets verkocht is. Bij verkoop van een paar schoenen van 20 euro wordt 1 euro aan bemiddelingskosten berekend. Het overgebleven bedrag wordt overgemaakt naar de bankrekening van de verkoper. Voor veel shoppers is winkelen een sport. Helaas zijn er overal ter wereld nog mensen die geen kleding kunnen kopen. Een deel van de opbrengst gaat daarom naar een goed doel, te kiezen door de gebruikers.”

Hoe werkt het?

“Je verkoopt je kleren in een handomdraai op Poppintags. Je wordt automatisch op de hoogte gebracht wanneer een product van jou verkocht is en je geld ontvang je automatisch binnen 7 tot 10 werkdagen na de verkoop.

Een account aanmaken is nog makkelijker. Het enige wat je nodig hebt is een Facebook-account. Met één druk op de knop maak je een account aan en vijf seconden later kun je beginnen met het toevoegen van je eerste product. Via een formulier kun je zoveel producten toevoegen als je wilt. De producten worden direct in de door jouw gekozen categorie geplaatst en zijn zichtbaar voor alle bezoekers. We raden je aan het product te delen via Facebook nadat je deze toegevoegd hebt. Op deze manier vergroot je de kans dat je jouw product snel verkoopt.

Tweedehandskleding kopen? Poppintags werkt hetzelfde als een webshop. Het product dat je wilt kopen plaats je in een winkelmand. Het enige wat we dan nog van je nodig hebben zijn je adresgegevens. Deze gegevens en verdere instructies worden na het afronden van de bestelling automatisch verstuurd naar de verkoper. Daarna betaal je direct met iDeal. Nadat de betaling is afgerond ontvangt de verkoper een e-mail met alle informatie. De verkoper heeft dan drie werkdagen om het product op te sturen. Op het moment dat de verkoper de status van de bestelling wijzigt in ‘verzonden’, ontvang je een mailtje dat het product onderweg is.”

Accepteer cookies

Wat zijn de belangrijkste facts?

”Binnen een paar maanden zijn er al honderden producten toegevoegd door een kleine 200 gebruikers. We werken met internetmarketing aan een stabiele groei van de gebruikers en de producten. Dit jaar willen we via diverse media meer publiciteit zoeken.”

Wie is er bij betrokken?

”Poppintags is een initiatief van Pulsar Online Marketing, een full service internetmarketingorganisatie.”