Gespot

Privémarkt.nl: 2ehands marktplaats zonder handelaren

0

Privemarkt_LogoPrivémarkt.nl is een gratis online marktplaats voor alleen particulieren. Zo vind je hier een aanbod aan tweedehands spullen waar geen commercieel belang achter zit. Mede-initiatiefnemer Mathijs van der Velden vertelt.

Wat is het?

Privémarkt.nl is een gratis online marktplaats voor alleen particulieren. Bedrijven en professionele handelaren mogen hier dus niet hun producten en diensten plaatsen.”

Waarom dit initiatief?

“We zijn gestart op verzoek van vele leden van onze andere succesvolle marktplaats: Ruilen.nl. Commerciële keuzes van andere online marktplaatsen zorgen voor ergernissen bij een deel van hun particuliere gebruikers. Zo willen wij graag echt tweedehands spullen en een aanbod waar geen zakelijk commercieel belang achter zit. Waarom? Omdat je dan leukere deals sluit en het sluiten van de koop ook gemoedelijker gaat. Daarnaast heb je niet het gevoel dat je op een digitale reclamefolder aan het kijken bent, die je vervolgens verwijst naar een (web)winkel.”

Hoe werkt het?

“Gebruikers kunnen zeer eenvoudig inloggen en ook de plaatsing- en contactprocedure is gebruiksvriendelijk. Eenvoud en gebruiksgemak maken het aantal plaatsingen immers groter en de goede zoekmogelijkheid zorgt voor overzicht. Plaatst een bedrijf toch een advertentie, dan kunnen gebruikers de redactie hier eenvoudig op wijzen. Vervolgens verwijdert de redactie de advertentie. Overigens houdt de redactie de aard van de advertenties ook zelf goed in de gaten.”

 

Wat zijn de facts?

“Mede door promotie onder de members van Ruilen.nl heeft Privémarkt.nl een vliegende start gehad. Zo zijn in de eerste weken al meer dan 1.500 advertenties geplaatst en verwachten we in de eerste maand meer dan 100.000 bezoekers. Wat mij vooral opviel, was dat er al zo snel in vrijwel alle hoofdcategorieën advertenties werden geplaatst.”

Wie is er betrokken?

Privémarkt.nl is een concept van Manao. Matthijs van der Velden (ik) en Richard Henderickx runnen dit creatieve conceptbedrijf al sinds 2006. Privémarkt.nl is een intern project, maar we doen ook geregeld consultancy of ontwikkelen concepten in opdracht van derden.”