Gespot

Re-ticket: Zet je vliegticket op deze reismarktplaats

0

Je kunt toch niet op reis? Geen paniek! Een gesprek met Gregor van der Made over Re-ticket.

Wat doet de site?

Re-ticket is de eerste online marktplaats ter wereld voor reizen. Hierop kun je jouw tickets te koop aanbieden als je niet op reis gaat. Daarnaast kunnen ook reisorganisaties hun overcapaciteit laten veilen op de site. Uit onderzoek is gebleken dat 40% van de vliegtickets overdraagbaar is, treintickets en bustickets zijn bijna altijd overdraagbaar aangezien deze niet persoonsgebonden zijn. Is het vliegticket toch niet overdraagbaar of zijn er geen biedingen geweest op het ticket, dan helpt de Re-fund service bij het terughalen van de luchthavenbelastingen. Zo krijgt de reiziger toch nog iets terug van zijn ticketprijs.”

Waarom deze site?

“Re-ticket wil een platform aanbieden voor mensen die niet meer kunnen reizen om welke reden dan ook. Relaties worden verbroken, studenten hebben her-tentamens, zakenlieden hebben spontaan ergens anders vergaderingen, mensen krijgen een woning toegewezen. Vaak hebben mensen alleen een reisverzekering en geen annuleringsverzekering dus vallen ze sowieso buiten de restitutieregeling. Maar zelfs mensen die wel een annuleringsverzekering hebben afgesloten voldoen vaak niet aan de voorwaarden.”

Hoe werkt de site?

“Na registratie kunnen mensen gebruik maken van Re-ticket; de veiling, Re-fund; belasting claimen, Re-quest; het plaatsen van oproepen voor reizen. De verkoper ontvangt na de veiling de gegevens van de hoogste bieder en zal de naam wijzigen. Via een e-ticket ontvangt de koper zijn ticket. De betaling van het ticket gaat via de site en zal pas aan de verkoper worden uitgekeerd als de koper het ticket gebruikt heeft. Re-ticket vraagt een vergoeding van  10% van de verkoopwaarde of een vaste vergoeding van 15 euro voor het verwerken van refunds. Het plaatsen van oproepen naar reisbestemmingen zijn geheel gratis.”

Wat zijn de facts?

“Binnen een week heeft de site meer dan 15.000 bezoekers gehad en inmiddels staan er zo’n 50 tickets op de site, nog meer verzoeken en ook de eerste aanvragen voor de refunds zijn verwerkt. Re-ticket richt zich deze zomer eerst nog op de Benelux, mede om de site nog gebruiksvriendelijker te maken. Medio september willen we de site ook gaan promoten in het buitenland.”

Wie maakt de site?

Re-ticket is gemaakt door E-sites uit Breda. E-sites levert met een team van specialisten intelligent maatwerk & verrassende internet concepten, verpakt in moderne technologie en creatief design. Het team heeft onder andere de sites van Sport1, Sport2000, voetbalclub NAC en Princess gemaakt.”