Gespot

Relatieplanet app: Overal online daten

0

Contact houden met een potentiële date. Een gesprek met Byron Schuurman van Relatieplanet over de Relatieplanet app.

Wat doet de applicatie?

“Relatieplanet heeft als eerste grote Nederlandstalige datingsite een mobiele dating applicatie gelanceerd voor zowel Java ondersteunende toestellen als de iPhone. De applicatie combineert de belangrijkste functionaliteiten van de website met de mogelijkheden die de huidige generatie mobiele telefoons te bieden heeft. Met de mobiele applicatie kun je als member van Relatieplanet onder andere  zoeken door profielen en berichten versturen naar andere members.”

Waarom deze applicatie?

“De belangrijkste reden om in te loggen op Relatieplanet is dat je er anoniem in contact kunt komen met het grootste aanbod singles van Nederland en België. Met de applicatie wil Relatieplanet haar members de mogelijkheid bieden om altijd en overal online te kunnen daten waar en wanneer het hen uitkomt. Ook wanneer er geen pc met internetverbinding in de buurt is. Bovendien hebben veel mensen vaak leuke foto`s van zichzelf op hun mobiele telefoon staan, maar weten ze niet hoe ze die op hun computer kunnen krijgen. Met de mobiele applicaties is het in je profiel plaatsen van een foto vanaf je mobieltje kinderspel geworden.”

Hoe werkt de applicatie?

“Om serieus gebruik te kunnen maken van de applicatie heb je een account nodig bij Relatieplanet. Voor zowel de iPhone als de Java app zijn de belangrijkste functionaliteiten van de website geïntegreerd. Wanneer je Relatieplanet Mobiel hebt geïnstalleerd op je mobiel kun je berichten lezen en versturen, foto’s uploaden vanaf je mobiel naar je Relatieplanet profiel, je profiel wijzigen en profielen van andere members bekijken. De rechten zijn hierbij afhankelijk van je membership status. Betalende members kunnen net als op de website meer met de mobiele applicatie dan gratis members.”

 

Wat zijn de facts?

“Sinds de lancering in december hebben vele duizenden leden uit Nederland en België de applicatie gedownload.  Het is duidelijk te zien dat mobiele daters bij Relatieplanet dagelijks vaker inloggen dan de members die geen gebruik maken van de mobiele apps. Wat ook opvalt is dat ereen grote groep members is dat wel mobiel wil daten, maar dat dit hen nog niet is gelukt, omdat hun toestel er nog niet klaar voor is. Feit is dan ook dat er al meerdere ideeën zijn voor verdere doorontwikkeling van de mobiele apps op korte en langere termijn.”

Wie maakt de applicatie?

Relatieplanet is onderdeel van de Telegraaf Media Groep en de Relatieplanetapplicatie is (net als de Telegraaf-applicatie) ontwikkeld in samenwerking met Service2Media.”