Gespot

Reviewit: Geef je mening!

0

Site gespot, maar dan anders. Een gesprek met Gijs Heerkens van Adversitement over Reviewit.

Wat doet de site?

“Op Reviewit kunnen bezoekers hun positieve en negatieve ervaringen over de gebruiksvriendelijkheid, het design en de service van websites delen. Leden van ons expertspanel en eigenaren van websites kunnen hierop reageren en zich mengen in discussies. Iedereen kan deelnemen dus.”

Waarom deze site?

“We willen de dialoog tussen gebruikers, experts en eigenaren van websites uitlokken om internettend Nederland bewust te maken van het belang van gebruiksvriendelijke websites.”

Hoe werkt de site?

“Via de zoekfunctie kan je de website die je wilt beoordelen snel vinden. Hierover krijg je 4 meerkeuzevragen en optioneel kan een open reactie gegeven worden. Aanmelden is niet verplicht. Experts kunnen zich aanmelden voor het expertpanel. Bedrijven kunnen een gratis owneraccount aanvragen om reacties te monitoren en te reageren in discussies. Bovendien bieden we hen een gratis gebruikerstest aan, een extern onderzoek over specifieke site-onderdelen, waarin de mening van gebruikers gevraagd wordt.”

Wat zijn de facts?

“De site bevindt zich nog in de bètafase. We hebben al bijna 300 panelleden, 17 zorgvuldig gekozen experts en zo’n 50 website-eigenaren die zich in discussies mengen en gebruikerstests laten uitvoeren. Inmiddels trekt de website maandelijks zo’n 2.000 unieke bezoekers en worden wekelijks ruim 100 beoordelingen ingevuld.”

Wie maakt de site?

Reviewit is een concept van Adversitement. Diverse usability specialisten worden actief betrokken op de website en bij het opzetten van gratis gebruikerstests voor eigenaren.”