Gespot

Runtastic: Track je sportactiviteiten

0

Runtastic is een fitness site met handige apps om je sportactiviteiten (rennen, wandelen, fietsen, wintersporten) te tracken. Johannes Knoll, hoofd communicatie van runtastic, vertelt over de site en de vernieuwde apps.

Wat is runtastic?

“Runtastic ontwikkelt fitness apps voor smartphones (iPhone, Android, BlackBerry, Windows Phone 7 en  Bada), die samenwerken met onze site, waar gebruikers lid kunnen worden van de runtastic community, meer uitgebreide statistieken kunnen inzien om zo de voortgang van hun training te kunnen monitoren. Het sociale component speelt op de site een belangrijke rol. Gebruikers kunnen elkaar bijvoorbeeld real time volgen tijdens sessies en kunnen elkaar ‘cheers’ sturen om elkaar nog meer te motiveren.”

Waarom dit initiatief?

“Onze Android en BlackBerry app zijn vernieuwd. De Android app is zelfs helemaal opnieuw ontwikkeld, omdat we onze gebruikers een hoge kwaliteit app wilden bieden, die stabiel is, hoge kwaliteit tracking aanbiedt, secuur en accuraat is en nog gebruiksvriendelijker. We wilden een Android app met een geweldige user interface, die stabiel loopt, zonder uitzonderingen. Om die reden hebben we besloten veel energie te steken in het redesign en redevelopment van de app. En, het resultaat mag er zijn!”

Hoe werkt runtastic?

“Onze belangrijkste app is de runtastic app, die gericht is op rennen. Toch kun je daarmee ook andere sporten selecteren, zoals fietsen, skaten, lopen; in feite alle type sporten die je kunt tracken met GPS. Alle ‘tracked sessions’ kun je uploaden naar de site en kunnen worden gedeeld via social media. Daarnaast hebben we nog speciale apps voor wandelen, voor fietsen (onze Roadbike en Mountainbike app), een wintersportapp, een pedometerapp, een app voor je ideale gewicht en nog wat kleinere apps. Alle apps beschikken over een goed gewaardeerde voice coach in 5 talen, een hartslagintegratie, live tracking en de ‘cheer’ functionaliteit, verschillende sensorintegraties en veel meer. Je vrienden en familie bij je hebben als je traint, weten dat je niet helemaal alleen bent als je sport is een geweldige energy booster als je motivatie even wat minder is. ”

 

Wat zijn de facts?

“In januari 2012 passeerden we de grens van 5 miljoen app-downloads. Op dit moment bestaat ons team uit 25 medewerkers. Ons businessmodel is een fremiummodel, voor zowel de apps als de site. Daarnaast doen we e-commerce, retail en half maart lanceren we zelfs onze eigen hardware (denk aan een GPS horloge met hartslagintegratie, die natuurlijk ook geïntegreerd is met de fitnesssite). Deze producten zijn vooral interessant voor gebruikers die geen smartphone willen gebruiken om hun sportactiviteiten te tracken. Wij geloven dat de combinatie van onze apps, de fitness site en straks het GPS horloge een unieke combinatie is, die veel meerwaarde biedt voor onze gebruikers.”

Wie is er betrokken bij runtastic?

“Runtastic is ongeveer 2,5 jaar geleden opgericht door vier jongens, Florian Gschwandtner en Alfred Luger zijn verantwoordelijk voor business development, Christian Kaar en René Giretzlehner werken aan de technische kant en leiden zowel mobiel als web development. Rond onze founders is een geweldig team gecreëerd van zeer gemotiveerde en vrij jonge medewerkers, die de unieke runtastic spirit delen!”