Gespot

Scan2Fill: Gegevens invullen bij webshops zonder moeite

0

Webshops hebben graag veel gegevens van hun klanten, terwijl consumenten het liefst zo min mogelijk invullen. Dit is het dilemma waar veel bedrijven in e-commerce mee worden geconfronteerd. Met deze nieuwe app gaat het een stuk sneller. Frans Eliëns, initiatiefnemer van Scan2Fill, vertelt.

Wat is het?

“Met de Scan2Fill app ontvangen webshops de begeerde gegevens zonder dat de consument er moeite voor hoeft te doen.”

Waarom dit initiatief?

“Van de 56 procent van online shoppers die hun bestelling niet afronden en de winkelwagen verlaten zonder te betalen, doet 20 procent dit omdat het afronden volgens hen te veel tijd kost en ze telkens handmatig gegevens moeten invullen. Met de gratis app Scan2Fill van PayCheckout is dat probleem opgelost.”

Hoe werkt het?

“Het enige dat een webshop hoeft te doen, is op de registratiepagina een QR-code plaatsen. Dat is ongeveer 10 minuten programmeerwerk.

Vervolgens download je eenmalig de Scan2Fill-app en vul je jouw gegevens in. Afhankelijk van het apparaat waar je mee winkelt, hoef je vervolgens alleen maar de QR-code te scannen of op een knop te drukken, waarna jouw gegevens realtime in de webwinkel verschijnen. Ook kun je ervoor kiezen meerdere profielen aan te maken, bijvoorbeeld een privéprofiel en een zakelijk profiel. Onderstaand filmpje laat zien hoe het werkt als je winkelt met een desktopcomputer of een laptop.”

Accepteer cookies

Wat zijn de belangrijkste facts?

“Scan2Fill is eind vorig week uitgebracht. Op dit moment zijn we bezig met verschillende campagnes. Er zijn campagnes gericht op de webshops want die moeten immers de QR-code plaatsen. Er zijn ook campagnes gericht op de consument want die moet de app downloaden en gaan gebruiken. Uiteindelijk dient deze kruisbestuiving te leiden tot veelvuldig gebruik van Scan2Fill.”

Wie is er bij betrokken?

“Scan2Fill is volledig in huis ontwikkeld en was ook een beetje de persoonlijke frustratie van onze developers, die aangaven zelf veelvuldig af te haken bij het telkens opnieuw invullen van een registratieformulier.”