Gespot

Scoopville: Online administratie voor freelancers

0

Je boekhouding overzichtelijk voor jou en je accountant. Een gesprek met Tobias Peereboom over ScoopVille.

Wat doet de applicatie?

“ScoopVille is administratieve software voor ZZP’ers en Freelancers. Je hebt al je bedrijfsgegevens 24 uur per dag direct bij de hand. Overzichtelijk, up-to-date en helemaal afgestemd zoals jij het wilt. Met een web browser kan je vanaf elke (externe) werkplek gebruikmaken van alle functionaliteit in ScoopVille. ScoopVille is geen boekhoudpakket.”

Waarom deze applicatie?

“Richard van Ineveld en ik werken zelf als “Interimmer”. Wij hebben onze boekhouding uitbesteed, maar moeten wel onze project administratie nog steeds zelf doen. Dus ieder maand googelen met een spreadsheet en tekstverwerker om een timesheet en factuur te produceren. Zo is het idee van ScoopVille ontstaan. Nu kunnen wij gewoon de ondertekende documenten en de factuur (PDF’s) uit ScoopVille in de ordner stoppen die wij ieder kwartaal naar de boekhouder brengen/e-Mailen.

Wij hebben 2 jaar gebouwd aan ScoopVille en zijn gestart met een volgende versie met nog slimmere functies. Met name reacties van onze leden, wat wij zeer waarderen, hebben hieraan bijgedragen en geven input voor nieuwe ideeën.”

Hoe werkt de applicatie?

“Je managet gemakkelijk je projecten en contacten: je kunt uren per project vastleggen en maakt professionele timesheets die je klant kan ondertekenen. ScoopVille zorgt ervoor dat de kosten van het project op je factuur komen. Daarnaast is er een makkelijke kilometer administratie die voldoet aan de eisen van de belastingdienst. Ook maak je professionele facturen op een makkelijke manier en stuur deze naar je klant. ScoopVille zorgt voor unieke factuurnummers. Je kunt snel rapporten maken van uren, projecten, kilometers, kosten en facturen.

  Het programma is geheel Nederlandstalig en altijd up-to-date, zonder kosten en door ScoopVille uitgevoerd.

 Je krijgt elke dag back-ups van jouw database, zonder installatie van software.

Op het ScoopVille forum kunnen leden vragen stellen aan een expert team over zakelijke vragen van fiscale en juridische aard. Denk aan vragen zoals: Wanneer is een BV handig? Hoe regel ik een geschil met de fiscus? Hoe kan ik nakoming van de overeenkomst vorderen? Ze betalen niet, wat nu? Onze deskundigen beantwoorden deze vragen altijd binnen 24 uur, en voor leden geheel kosteloos.”

 

Wat zijn de facts?

“1 Maart zijn wij “live” gegaan en op dit moment hebben wij 120 leden die met ScoopVille werken. Ons business-model wordt op dit moment uitgewerkt. Het is eerst belangrijk dat wij leden groei laten zien en verwachten pas later met het verdien-model te starten.”

Wie maakt de applicatie?

“Wij werken met 5 mensen aan ScoopVille.”