Gespot

Selly Amsterdam: Vind online de leukste offline winkels in Amsterdam!

0

De komst van webshops heeft winkelen gemakkelijker gemaakt, niet leuker. De expertise van een échte winkel vind je niet online. Selly combineert het leuke van winkelen met de voordelen van online. Aris Thijssen, marketeer bij Selly Amsterdam, vertelt.

Wat is het?

“Het is een app en website waar de consument de beste échte winkels van Amsterdam kan vinden. Winkelinformatie en alles wat deze winkels communiceren. Leuk, makkelijke en overzichtelijk. Gecombineerd met een twee wekelijkse blog over nieuwe winkels en de stad Amsterdam. Maar Selly Amsterdam is meer dan alleen een site en app die winkelinformatie online zet.

Het doel van Selly Amsterdam is om het goede van online en offline met elkaar te combineren. Interactie, vernieuwing en persoonlijk contact staan centraal. Zo kun je met de functie ‘Hengelen’ een brede vraag uitzetten in een grote pool van vakbekwame winkeliers. Het systeem matcht vragen, eventueel aangevuld met een foto, zoals: ‘Ik heb morgen een bruiloft en ik zoek nog zo’n soort jurk’ met de juiste winkels. Winkeliers krijgen, wanneer zij aan de vraag kunnen voldoen, deze vraag binnen in hun eigen app. Zij kunnen direct op deze vragen reageren via de chatfunctie.”

Waarom dit initiatief?

“Een product kopen op internet begint met een specifieke zoekopdracht. Je vindt in één keer wat je wilt hebben. Alleen kom je bijna altijd bij grote webshops terecht, waar het puur om de prijs gaat. Shoppen gaat eigenlijk om iets anders. Tijdens het winkelen in de stad krijg je advies van iemand met liefde voor zijn winkel en producten. Om deze reden ga je naar de winkel en niet naar een webshop. Wij dachten: Waarom begint deze ervaring pas in de winkel en niet al online?”

Hoe werkt het?

“Via de Selly Amsterdam App kan de consument makkelijk door de verschillend aangesloten winkels bladeren. Er is ook een zoekfunctie voor gerichtere zoekopdrachten. Alle laatste nieuwsberichten van de winkels staat onder nieuw. Hier vind je ook onze laatste blog. Via de kaart kan je snel de route naar een winkel vinden. Verder is het mogelijk om met de winkelier te chatten voor korte vragen over producten en winkel. Ten slotte kan je ‘hengelen’.”

https://vimeo.com/91637886

Wat zijn de belangrijkste facts?

“Binnen één week hadden we 1100 likes op Facebook. In de media wordt door onder andere Linda Magazine, Twinkle en AT5 aandacht aan ons initiatief besteedt. Ons verdienmodel We vragen 49 euro per winkel per maand.”

Wie is er bij betrokken?

“Kelly van der Veen is productmanager, ik, Aris Thijssen, ben marketingmanager en Sophie van der Schaft houdt zich bezig met social media en de blog.”