Gespot

Seniorstartpagina: Alle informatie voor de 50-plusser

0

Een volwassen en overzichtelijke site voor senioren. Een gesprek met Mark Popken over Seniorstartpagina.

Wat doet de site?

Seniorstartpagina is letterlijk en figuurlijk een ‘ volwassen’ startpagina. De website is voornamelijk bedoeld voor de actieve, ervaren 50-plusser. Daarnaast is de informatie die door de site wordt aangeboden completer en uitvoeriger dan bij de vele andere startpagina’s. Deze geven vaak slechts een linkverzameling weer. Seniorstartpagina is een informatieve website waar informatie, tips en interessante websites over een breed scala aan onderwerpen kunnen worden gevonden.

Je kunt op de site terecht voor onderwerpen als: Sauna & Wellness (met een complete Saunagids Nederland), Campings & Kamperen (met een Campinggids Nederland), Eten en Drinken, Dating & Contacten, Online Winkelen (met een complete Online Winkelgids), etc. Dagelijks worden de bestaande rubrieken aangevuld met vers nieuws en verwijzingen naar interessante websites. Op korte termijn worden er interactieve elementen toegevoegd, zoals een forum en het maken van eigen weblogs.”

Waarom deze site?

“Ik ben op het idee gekomen tijdens mijn studie Bedrijfskunde, die ik naast mijn functie als Sales Director bij NationaleVacaturebank/ VNU Media volgde. Als afstudeeropdracht is (door middel van een uitgebreid marktonderzoek en -analyse) de doelgroep 50-plus binnen de online media in kaart gebracht. Hieruit is gebleken dat er voor deze enorme doelgroep, op een paar uitzonderingen na, online zeer weinig professionele initiatieven worden ontplooid. Wat tot nu toe ontbreekt is een informatieve en interactieve website voor vijftigplussers.

Seniorstartpagina speelt hierop in door bezoekers per rubriek van informatie, tips en een overzicht van interessante en kwalitatief goede websites te voorzien. In het overzicht van deze websites vind je niet alleen de grote organisaties, maar vooral ook de kleine en moeilijk vindbare websites, zoals bijvoorbeeld – de website van dat heerlijk rustige en natuurlijk gelegen, pittoreske bungalowparkje in de bergen van Portugal.”

Hoe werkt de site?

“Op de website kun je eenvoudig navigeren vanuit het menu onder het kopje ‘Rubrieken A/Z’ , waar je een keus kan maken uit verschillende onderwerpen . Per onderwerp staat veel interessante informatie en er zijn links naar kwalitatief hoogwaardige en unieke websites. Bij een aantal rubrieken kun je reviews/beoordelingen achterlaten, zodat bezoekers elkaar kunnen helpen bij het maken van een keuze voor een bepaalde camping, bungalowpark of sauna.”

Wat zijn de facts?

“Seniorstartpagina is begin juni gelanceerd en wij zijn erg tevreden over de eerste resultaten. De afgelopen 4 weken (van half juni tot half juli) hebben bijna 11.500 unieke bezoekers de website bezocht. Door optimaal gebruik te maken van moderne technieken bij de bouw van de website en door veel aandacht te besteden aan unieke content, komt zo’n 90% van de nieuwe bezoekers via Google op de website. 650 bezoekers hebben zich inmiddels ingeschreven voor de gratis nieuwsbrief.”

Wie maakt de site?

Seniorstartpagina is gevestigd aan de Herestraat 104 in het centrum van Groningen. De techniek wordt gerealiseerd door REPUBLiKA Webdesign, waar we een nauwe samenwerking mee zijn aangegaan.”