Gespot

Servicepartner: Vind reparateurs in je omgeving voor huishoudelijke apparaten

0

Wanneer je televisie, wasmachine of ander huishoudelijk apparaat kapot gaat, dan wil je deze zo snel mogelijk repareren. Met Servicepartner.nl kun je snel een reparateur bij jou in de buurt vinden en contact opnemen. Sanne Knapen, online marketeer bij Servicepartner, vertelt. 

Wat is het?

“Servicepartner.nl is een online platform voor services gericht op huishoudelijke apparaten. Als gebruiker kan je een ondernemer in de buurt vinden voor reparatie, installatie, inbouw, montage of onderhoud. Op basis van de postcode zoekt Servicepartner.nl één of meerdere ondernemers in de buurt. Je kan zelf bepalen hoeveel offertes je wil opvragen en je kan zelf beslissen wie de klus mag uitvoeren. Met dit nieuw online platform kan je snel een geschikte ondernemer in de eigen omgeving vinden. De ondernemer kan dankzij Servicepartner.nl het bestaande klantenbestand uitbreiden en meer omzet genereren.”

Waarom dit initiatief?

“Iedere maand zijn duizenden mensen online op zoek naar iemand die hen kan helpen bij de reparatie van hun wasmachine. Middels de website servicepartner.nl willen wij deze mensen koppelen aan een ondernemer. Elke ondernemer kan zijn eigen prijsstelling kiezen, gebaseerd op kosten en overhead. Als consument kan je één of meerdere offertes opvragen en zelf beslissen wie de reparatie uit mag voeren. Hier profiteren zowel de ondernemer als de consumenten van: de ideale verhouding tussen prijs en kwaliteit is voor iedereen anders, maar is op deze manier wel inzichtelijk.”

Hoe werkt het?

“Je hebt twee mogelijkheden voor het opvragen van een offerte. Op de website kan je kiezen uit de volgende diensten: reparatie, installatie, montage, inbouwen en onderhouden. Daarnaast geeft je aan om welk merk het gaat en geef je een omschrijving van het probleem.

Op basis van de ingevoerde postcode worden er maximaal vijf Service Partners in de buurt geselecteerd. Je kan zelf kiezen bij welke Service Partners je een offerte wil opvragen. Na het invullen van de NAW-gegevens wordt er automatisch een e-mail gestuurd naar de geselecteerde Service Partners. Deze nemen vervolgens contact met je op om de verdere afhandeling te bespreken.

De ondernemer kan zelf bepalen welke diensten hij wil aanbieden en voor welke producten. Elke ondernemer is vrij om te bepalen of hij een opdracht wil uitvoeren en voor welk tarief.

Daarnaast kan je als consument direct op zoek gaan naar een ondernemer in de buurt en deze telefonisch of via e-mail benaderen. Tot slot heb je de mogelijkheid om een review over de ondernemer achter te laten. Deze beoordelingen zijn zichtbaar op de website, zodat andere consumenten de kwaliteit van de ondernemers vooraf kunnen inschatten.”

Wat zijn de belangrijkste facts?

“Februari 2014 is het platform live gegaan. Momenteel heeft de website 7.000 bezoekers per maand en zijn er 121 ondernemers aangesloten. Dit blijft zich ontwikkelen in een stijgende trend. Er worden gemiddeld 700 offerte aanvragen per maand geplaatst en 500 keer de contactgegevens van de ondernemers opgevraagd maar ook dit zet zich in een stijgende lijn voort.

Met Servicepartner.nl streven we er naar om jou als consument die een probleem heeft met zijn apparatuur, te koppelen aan een ondernemer die dit probleem kan verhelpen. Voor de ondernemer levert dit een extra omzet op en een vernieuwd klantenbestand. En jij kan de beste keuze maken in verhouding prijs en kwaliteit. Daarnaast zoekt Servicepartner.nl altijd een ondernemer in de omgeving.

Naast de services die Servicepartner.nl aanbiedt, is onlangs ook een webshopmodule gelanceerd. Mocht een wasmachine niet meer te repareren zijn, dan kan een ondernemer altijd een nieuw apparaat aanbieden.

Het aanvragen van een offerte is ten allen tijde gratis. Aangezien wij bijdragen aan de omzetverhoging voor de ondernemers, brengen wij hiervoor een maandelijks bedrag in rekening. De bijdrage inverseten we in een online marketing-campagne om meer bezoekers naar het platform te trekken.”

Wie is er bij betrokken?

“Servicepartner.nl is een initiatief van ElectronicPartner en het online concept is vanuit deze organisatie ontwikkeld. Ik, Sanne Knapen, ben momenteel verantwoordelijk voor het online platform en de online profilering hiervan.”