Gespot

shopVIP app: Nog beter op de hoogte van sales

0

Verwacht in september: applicatie voor echte shopfanaten. Een gesprek met Bram Jan Streefland van shopVIP over de shopVIP app.

Wat doet de applicatie?

“Met de applicatie kun je eenvoudig en snel de sales van shopVIP bekijken, op de hoogte blijven van sales door de ‘push’ notificatie, sales automatisch in de iPhone Calender laten zetten en mobiel betalen met verschillende betaal methodes. Daarbij zullen er speciale Mobile Only aanbiedingen komen die alleen beschikbaar zullen zijn voor de mobiele shopVIP.com-leden.”

Waarom deze applicatie?

“De flash Sales lenen zich uitstekend voor een mobiele applicatie. Je wilt snel even kijken wat er in Sale is en als er wat tussen zit met een paar kliks één of meederde producten kopen en weer verder gaan met de je bezigheden. De reden dat we voor een applicatie hebben gekozen in plaats van een mobiele website zijn divers. Zo is het sneller en stabieler, gebruiksvriendelijker, grafisch mooier (meer design mogelijkheden). Daarnaast wordt een applicatie vaker gebruikt dan een mobiele website, je creëert een vaste binding met de mobiele klant; dus je bent altijd on-top-of-mind. Je krijgt ook automatische herinneringen bij updates en promotie acties en er zijn veilige betaalmethodes beschikbaar. De markcijfers laten ook zien dat er een enorme potentie ligt.

Daarnaast laten verschillende marktcijfers ook zien dat er een enorme potentie ligt. Zo groeide het aantal Nederlanders dat mobiel internet gebruikt in 2009 van 1,5 miljoen tot 2,42 miljoen (Mads, 2009) en besteedt de gemiddelde Europeaan 6,4 uur per week aan mobiel internet (European Interactive Advertising Association, 2010). Ook goed om te weten dat 37 Procent van de Amerikaanse eigenaren van een smartphone heeft de afgelopen zes maanden iets gekocht via zijn mobiele telefoon (Marketingvox, 2010).”

Hoe werkt de applicatie?

“De shopVIP Mobile applicatie wordt in september gelanceerd en bevat de volgende functies: toegang tot de shopVIP.com Sales, bladeren door de collecties/producten van de Sales en je kunt snel, makkelijk en veilig een aankoop doen. Daarnaast kun je de order historie bekijken, je order volgen en vrienden uitnodigen.”

 

Wat zijn de facts?

“shopVIP verwacht in 2011 een half miljoen euro omzet te behalen met shopVIP Mobile. Dit is gebaseerd op de cijfers uit de markt en de verwachte omzet van shopVIP in 2011. De verwachting is dat naast nieuwe omzet er ook een stukje omzet verschuiving zal plaatsvinden, van de shopVIP website naar shopVIP Mobile.”

Wie maakt de applicatie?

“De backend van de shopVIP applicatie wordt door een gerenommeerd Oekraïens bedrijf gerealiseerd. Dit bedrijf heeft al verschillende – succesvolle –  iPhone applicaties ontwikkeld. Het design en projectmanagement word uitgevoerd door Mobile Strategy.”