Gespot

Simpled Card: Voor iedere werknemer een eigen betaalpas

0

Simpled Card is een online dienst waarmee bedrijven zelf betaalpassen kunnen uitgeven, bedoeld voor bedrijven die af willen van hun kleine kas, of declaraties willen vermijden. Martijn van Galen, oprichter van Simpled Card, vertelt.

Wat is het?

“Met Simpled Card kunnen bedrijven zelf wereldwijd betaalpassen uitgeven en zelf de bestedingslimiet instellen. Je hebt dat al in minuten geregeld, in plaats van in dagen of weken. Je kunt uitgaven hierdoor beter controleren en ze worden online geregistreerd. Bedrijven kunnen al vanaf 50 euro per maand Simpled Card in gebruik nemen. Er zijn geen transactiekosten voor de betalingen.

Het werkt als een reguliere bankpas, maar de bestedingsruimte bepaal je zelf en kan altijd direct online aangepast worden als dat nodig is. Wij krijgen nu veel aanvragen van zorginstanties die met cliënten werken. Maar ook leveranciers van administratieve software, zoals Declaree, willen graag de mogelijkheden van Simpled Card integreren in hun producten, omdat het hun klanten kan helpen bij het verbeteren van hun administratieve processen.”

Waarom dit initiatief?

“Zakelijke betaalpassen geef je niet in grote aantallen uit en zeker niet aan elke medewerker. Daar is namelijk een bankrekening of een bestedingslimiet aan gekoppeld en daar komen contracten en overeenkomsten bij kijken. Het alternatief is om contant geld en kleine kassen te gebruiken of zakelijke uitgaven door de medewerkers te laten voorschieten. Maar dat laatste zorgt voor allerlei spookdeclaraties, fraude en bovendien administratieve rompslomp. Simpled Card is niet gekoppeld aan een individuele bankrekening, maar kan wel als een normale bankpas gebruikt worden. De grote kracht van Simpled Card is dat het voor gebruikers een herkenbare, gebruiksvriendelijke en veilige manier van betalen is.”

Hoe werkt het?

“Een bedrijf kan online een bestelling plaatsen voor het gebruik van Simpled Card. Met de ontvangst van de passen, krijgt hij toegang tot de online beheeromgeving. Daarin kan hij de passen activeren, betaallimieten instellen en ze distribueren aan de werknemers die ze nodig hebben. De transacties die vervolgens met de passen worden gedaan, zijn live te volgen in de online beheeromgeving. Naast de pas kunnen gebruikers ook een mobiele app gebruiken (Android en iOS), waarmee ze bij elke uitgave een foto kunnen maken van de bon of factuur, die automatisch bij de transactie in de online omgeving worden gevoegd. Een belangrijk onderdeel van de online beheeromgeving is de geavanceerde API, waarmee de dienst in principe gekoppeld van worden met alle moderne administratieve software.”

Wat zijn de belangrijkste facts?

“Simpled Card is een service-provider van MasterCard en biedt betaalpassen die wereldwijd te gebruiken zijn. Simpled Card is begin 2015 gestart en mag al diverse aansprekende bedrijven als klant rekenen. Simpled Card is beschikbaar vanaf vijf gebruikers voor vrijwel alle bedrijven in Nederland.

Passen geef je zonder tussenkomst van een bank uit aan je medewerkers. Dit betekent geen gedoe met formulieren en meer controle, omdat een organisatie alle transacties realtime kan inzien en zelf de bestedingslimieten kan beheren.”

Wie is er bij betrokken?

“Simpled Card is samen met de Amsterdamse softwareontwikkelaar GlobalOrange ontwikkeld. Zij ontwikkelden het online platform, inclusief modules voor onder andere fraudedetectie, de mobiele app, en zorgen bovendien voor de integratie van Simpled Card met diverse financiële softwarepakketten.”