Gespot

Site gespot: AllesGratisAfhalen.nl

0

Alles gratis afhalen

Wat doet AllesGratisAfhalen.nl?
“De naam zegt het al: op AllesGratisAfhalen kunnen mensen gratis spullen afhalen of aanbieden. Het is een eigenlijk een soort marktplaats, maar dan alleen voor particulieren en voor gratis producten. Nieuwe producten plaatsen is natuurlijk helemaal gratis en er zal nooit geld worden gevraagd voor het gebruik van de site.”

Waarom AllesGratisAfhalen.nl?
“Het idee voor AllesGratisAfhalen kwam eigenlijk nadat ik op mijn gratis spullen site 0euro.nl een heleboel vragen kreeg van bezoekers om een gratis af te halen sectie te bouwen. Toen ben ik gaan kijken wat er al bestond en het bleek dat de bestaande sites veelal niet professioneel zijn aangepakt. Het gros van de bestaande sites hebben geen overzichtelijke structuur en er komen ook niet veel bezoekers. Dit maakt het minder interessant voor mensen om op de site te kijken omdat er weinig nieuwe content op komt te staan.”

Hoe werkt AllesGratisAfhalen.nl?
“Op de homepage van AllesGratisAfhalen staat een overzicht van de nieuwste producten en de meest populaire categorieën. Op deze manier is het voor de bezoekers makkelijk te zien waar de nieuwe content zicht bevind. Daarnaast kunnen bezoekers heel makkelijk en snel hun eigen gratis af te halen producten plaatsen. Daarmee zijn ze direct lid en kunnen ze hun advertenties in hun eigen admin beheren.

Elke categorie is ingedeeld in een aantal subcategorieën, iets wat bij andere sites vaak ontbreekt waardoor het moeilijker zoeken is naar gewenste producten. Bij elk gratis af te halen product hebben bezoekers onder andere de mogelijkheid om het adres van de adverteerder te bekijken, de adverteerder een bericht te sturen en via Google maps een route naar de adverteerder te laten plannen.”

Wat zijn de facts van AllesGratisAfhalen.nl?
AllesGratisAfhalen is nu 4 weken online en heeft de afgelopen 2 weken meer dan 35.000 bezoekers gehad en de afgelopen dagen zijn er gemiddeld 5 nieuwe producten bijgekomen. De site staat ook al binnen 4 weken goed in Google op bijvoorbeeld het zoekwoord “gratis afhalen”. Het doel is om op de zoekwoorden “alles gratis” en “gratis afhalen” op 1 te komen. Alle inkomsten worden behaald met advertenties via Google Adsense.”

Wie maakt
AllesGratisAfhalen.nl?
AllesGratisAfhalen heb ik zelf bedacht en ontworpen vanuit mijn bedrijf 0 Euro.nl internet diensten. De techniek is gedaan door systemdevelopers. 0 Euro.nl internet diensten bestaat sinds 2002 en heeft meerdere websites in beheer o.a. www.0euro.nl, www.receptenplek.nl, www.gedichtenplek.nl, www.spelletjesplek.nl en www.pimpstart.nl.

Frankwatching in gesprek met Erik Hoogveld van AllesGratisAfhalen.nl

Je site gespot? Of heb je een ander goed voorbeeld? Great! Waarom geef je je niet gelijk op voor de Webby Awards? Deadline voor inzending is 30 januari. Meer informatie over de Webby Awards is te vinden op I love the Webbys.”