Gespot

Site gespot: Blikvoer.tv

0

Voor gepeperde discussies en ongezouten meningen

Wat doet de site?
“Met Blikvoer bieden wij een uniek platform, waarop iedereen heel eenvoudig in video met elkaar kan discussiëren over uiteenlopende zaken. Als VARA zorgen we hiermee dat jong en oud op een innovatieve manier met elkaar in discussie kunnen gaan. Het is een digitaal concept dat begint op internet en wordt uitgebreid op televisie. We proberen hiermee een interessante draai aan het maatschappelijke debat te geven en daarnaast een grote stap zetten in crossmediaal denken.’

Waarom deze site?
“Debat is een speerpunt van de VARA en daarmee willen we op alle platforms vertegenwoordigd zijn, ook op internet. Daarnaast wilden we ons ook meer op jongeren richten. We zijn overigens sterk in jongerendebat: jaarlijks doen 2.000 scholieren mee met de Op weg naar het Lagerhuis-wedstrijd. We wilden dat die jongeren ook online met elkaar in discussie kunnen gaan en dat hebben we met Blikvoer mogelijk gemaakt.”

Hoe werkt de site?

“Op Blikvoer wordt gediscussieerd over muziek, politiek, hypes, de actualiteit, de allerlaatste trends en heel veel andere onderwerpen. Door het design heb je ook echt het gevoel in een gesprek te zitten. De discussieonderwerpen worden gepresenteerd door fragmenten van internet en televisie, maar ook met eigen gemaakte reportages. De bezoeker ziet in de video wat het onderwerp is en reageert daar zelf ook met een video op. Het werkt eenvoudig, je hoeft geen kenner te zijn. Een webcam én een eigen mening is het enige dat je nodig hebt.”

Wat zijn de facts?
“We zijn net drie dagen online, dus hebben nog weinig cijfers. Maar we zijn erg tevreden over de aantallen to nu toe. We hebben zo’n 5.000 unieke bezoekers gehad en 35.000 pageviews. De video die het best bekeken is, heeft meer dan 500 kijkers en alle discussies kunnen snel na het plaatsen op reacties rekenen. Ons doel is snel uitgroeien tot een breed gewaardeerd discussieplatform met vaste en incidentele bezoekers. We hopen in een half jaar 50.000 bezoekers per maand te halen.”

Wie maakt de site?
“Vara Nieuwe Media is verantwoordelijk voor het concept van Blikvoer. Het projectteam bestaat uit Thecla Thielemans, Suzanne van der Velden, Erick Eggenhuizen, Nadia Poeschmann, Glenda Beekink en mijzelf. De website is gebouwd door Lostboys.”

Frankwatching in gesprek met Edwin Valent, Hoofd Nieuwe Media VARA, over Blikvoer.tv