Gespot

Dnews.de: Het Duitse zusje van Nu.nl

0

Het Duitse zusje van Nu.nl

Wat doet de site?

NU.nl is van start gegaan met Dnews.de, een nieuwssite voor de Duitse markt. Het format van Dnews.de is vergelijkbaar met dat van NU.nl, een formule die nieuw is voor de Duitse markt. Net als NU.nl geeft Dnews.de in één oogopslag een overzicht van het belangrijkste Duitse nieuws. Naast nieuws zijn er de dagelijkse columns over: politiek, sport, economie, milieu, internet en entertainment.”

Waarom deze site?

“Het format van NU.nl is in 10 jaar uitgegroeid tot een groot succes in Nederland. De succesformule heeft potentie om zich te ontwikkelen naar andere landen, zoals bijvoorbeeld Duitsland. In Duitsland bestaat een dergelijke compacte nieuwssite nog niet, terwijl er wel een behoefte bestaat naar een overzicht in de dagelijkse nieuwsstroom. Dnews.de is daarom een prima aanvulling op de traditionele Duitse nieuwsmarkt.”

Hoe werkt de site?

“Het is eigenlijk zoek de verschillen met NU.nl. Het format en gebruik is hetzelfde. Verder bestaat er van Dnews.de ook een mobiele variant, Mobil.dnews.de en er wordt gewerkt aan iPhone- en Android app, widgets en RSS-Feeds.”

Wat zijn de facts?

“Die zijn er nog niet. Dnews.de zal zich als nieuwe speler in eerste instantie moeten bewijzen. Werkt het NU.nl format ook op de Duitse markt en blijven mensen terugkomen voor hun dagelijkse portie nieuws? Dat zijn de eerste indicatoren die we hanteren om de resultaten aan te toetsen.”

Wie maakt de site?

“De site wordt gemaakt door een team van zeven native Duitse journalisten die, net als de redactie van NU.nl, zijn gevestigd in het pand van ilse media in Amsterdam. Daarnaast is er een groot aantal Duitse journalisten in Duitsland die de columns, boek-, film- en muziekrecensies schrijft. Uitgever is Joris van Lierop, hoofdredacteur is Antje Winter, voormalig hoofdredacteur van Duitslandweb.nl.”

Frankwatching in gesprek met Marieke de Maat van Ilse Media over Dnews.de.