Gespot

Site gespot: DWDD.vara.nl

0

De vernieuwde ‘De Wereld Draait Door’ site

Wat doet de site?

“Video staat centraal in de opzet van de vernieuwde DWDD site. Zo is het mogelijk om op elk moment van de dag gemiste uitzendingen, of delen hiervan, te bekijken.  Je kunt er heel gemakkelijk vaste items zoals ‘Fokke en Sukke’, ‘de Jakhalzen’ en ‘De TV Draait Door’ terug vinden en bekijken. Vanzelfsprekend kun je ook de samenvattingen ‘De Wereld Draait door in vijf minuten’ zien.

Een ander paradepaardje is de uitgebreide gastendatabase waarin de bezoeker alle optredens van de gasten van het programma terug kan vinden. Zowel gasten uit voorgaande afleveringen, als de gasten van die dag zijn in de database terug te vinden. Daarnaast is er de mogelijkheid om de fragmenten in een eigen omgeving af te spelen. Door middel van de ‘embed’-functie kun je jouw favoriete fragment van de site halen en op je eigen hyvespagina of blog zetten.”

Waarom deze site?

“Heel veel mensen kijken naar de tv-uitzending van ‘De Wereld Draait Door’. Wij willen dit succes daarom raag met deze vernieuwde site naar het digitale domein brengen. ‘DWDD’ moet een belevenis worden die je op elk moment van de dag kunt ervaren op ons digitale platform. Kernwoorden hierbij zijn video, toegankelijkheid en exclusiviteit.”

Hoe werkt de site?

“De site geeft eenvoudig toegang tot alle content die je van DWDD wilt vinden. Enkele voorbeelden:
Via de knoppen ‘video’, ‘gasten’ en ‘backstage’ kom je bij alle gewenste content terecht. Video biedt dus hele uitzendingen en embed-bare fragmenten zoals de Jakhalzen, DWDD in 5 minuten en De TV Draait Door.

Onder de knop gasten tref je een database met alle gasten die het programma bezochten. Je vind er extra informatie over de gasten en alle uitzendingen waarin deze gast te zien was. Via backstage gunt DWDD je een kijkje in de keuken van het succesvolle programma. Er is een making off video te zien en in de toekomst zullen er nog meer backstage video’s toegevoegd worden. Een echt extraatje voor het internetpubliek dus. Daarnaast zijn de vodcast en de widget natuurlijk toegankelijk via de site en kun je je er opgeven voor de nieuwsbrief.”

Wat zijn de facts?

“DWDD kon al rekenen op zo’n 100.000 bezoekers per week, nu in de eerste week na lancering zitten we op bijna 170.000 bezoekers. Die stijgende lijn willen we blijven voortzetten door het steeds toevoegen van nog meer interessante videocontent, inclusief webonly video’s.”

Wie maakt de site?

“VARA nieuwe media. De site is intern ontworpen en ontwikkeld door de afdeling nieuwe media in samenwerking met de redactie/productie van De Wereld Draait Door.”

Frankwatching in gesprek met Edwin Valent over DWDD.vara.nl.