Gespot

Site gespot: Familieband.nl

0

Online je familierelaties vastleggen. Top of flop?

Wat doet de site?
Familieband.nl heeft het eerste online sociale netwerk voor families gelanceerd. Op de website kan iedereen zijn familierelaties online vastleggen in een stamboom en op een leuke en gemakkelijke manier in contact komen met zijn familieleden. Het is de eerste netwerksite in Nederland waar families hun stamboom online kunnen aanmaken en tegelijkertijd berichten en foto’s met elkaar kunnen delen.”

Waarom deze site?
“We kennen allemaal de populaire sociale netwerksites als Hyves, Schoolbank.nl en Myspace en er zijn op internet veel familiewebsites en stambomen te vinden. Familieband.nl combineert beide soorten websites en is daarmee de eerste sociale netwerksite die de relaties tussen familieleden als uitgangspunt gebruikt.”

Hoe werkt de site?
“Gebruikers kunnen op Familieband.nl een profiel aanmaken waarmee ze berichten, foto’s en video’s kunnen uitwisselen met hun familieleden, maar bijvoorbeeld ook de familiedag kunnen plannen. Met de stamboom-tool kan iedereen eenvoudig een stamboom aanmaken, zodat de gebruikers kunnen zien wie er allemaal tot zijn familie behoren, waar zijn voorouders vandaan komen en hoe de familienaam verspreid is over de hele wereld.

Hoe meer het aantal leden groeit, en daardoor de informatie over families toeneemt, hoe meer interessante feiten er naar boven kunnen komen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om er achter te komen welke familie de grootste is van Nederland, of iemand dezelfde voorouders heeft als zijn favoriete filmster of hoeveel familieleden iemand verwijderd is van een beroemdheid.

Momenteel wordt hard gewerkt aan het uitbreiden van het aantal functionaliteiten van de website. Het zal binnenkort mogelijk zijn om stambomen te koppelen. Op die manier kan razendsnel een stamboom gebouwd worden.”

Wat zijn de facts van Familieband.nl?
Familieband.nl verwacht in het eerste jaar 700.000 inschrijvingen op de site. Vergelijkbare websites in het buitenland, zoals Geni en Kindo, zijn al een groot succes. Geni is een Amerikaanse site waar eind 2007 al 10 miljoen profielen zijn geregistreerd. Het Engelse Kindo is in oktober 2007 van start gegaan in 14 talen en heeft inmiddels honderdduizenden leden verspreid over meer dan 116 landen.”

Wie maakt Familieband.nl?
Familieband.nl is een initiatief van Forrest Innovation. Forrest is een innovatieplatform opgericht door CiderHouse, de grootste automatiseerder gespecialiseerd in software en diensten voor de reisbranche. Forrest stond eerder al aan de basis van o.a. VakantieOordeel.nl de meest complete vakantiebeoordelingssite van Nederland.”

Frankwatching in gesprek met Pieter Kessel van Familieband.nl en Michiel Tielemans van Forrest Innovation.