Gespot

Site gespot: Feebs.nl:

0

feebsVideo’s voor de game-, computer-, gadget- en technologie-minded Nederland. Top of flop?

Wat doet Feebs.nl?
Feebs biedt een videoplatform voor de ICT-Sector. Feebs is dé videosite voor game-, computer-, gadget- en technologie-minded Nederland, maar ook voor de professional in de ICT-, marketing- en mediasector. Hier kunnen bezoekers dus hun filmpjes uploaden in hoge kwaliteit en delen met de rest van de wereld.”

feebs-home.jpg

Waarom Feebs.nl?
Feebs is eigenlijk ontstaan omdat wij de ICT-sector een eigen videoplatform wilden aanbieden. Grote videosites zijn succesvol, maar raken door de overvloed aan video’s hun overzichtelijkheid en identiteit kwijt, wat ertoe leidt dat gebruikers niet meer weten waar ze moeten kijken. Daarnaast zijn deze sites ook vergeven van video’s waar het grootste deel van de gebruikers helemaal geen behoefte aan heeft. Geen Joran parodieën, geen duizend-en-een-voetbalgoals, geen slechte artiesten die proberen eeuwige roem te vergaren of mensen die zichzelf te serieus nemen, maar gewoon video’s waar je wat aan hebt. Trailers en beelden van de nieuwste games, videoverslagen van persconferenties en beurzen, interviews met mensen in de ICT die er toe doen en videotutorials voor het installeren van hardware en het gebruiken van software.”

Hoe werkt Feebs.nl?
“De werking van Feebs is eigenlijk heel simpel. De gebruiker kan filmpjes uploaden via de webbrowser en deze worden vervolgens door onze server ge-encode in H264 formaat en verschijnen na 15 minuten op de website. De wachttijd is afhankelijk van de drukte van het aantal filmpjes dat gelijktijdig wordt geüpload.”

Wat zijn de facts van Feebs.nl?
“Facts voor Feebs zijn er nog niet, we zijn pas op 26 februari open gegaan!”

Wie maakt Feebs.nl?
“Dolphin Internet Services heeft Feebs gemaakt en is vooral bekend van Techzine.nl, een ICT-Community waar 650.000 unieke bezoekers per maand komen en die inmiddels meer dan 300.000 leden heeft. Dolphin Internet Services (Dolphin-IS) is een internetbedrijf dat in september 2002 is opgericht. Dolphin-IS richt zich op het aanbieden van webhosting voor bedrijven en particulieren. Daarbij staat het bieden van een goede service en kwaliteit tegen betaalbare prijzen voorop. Sinds 2003 is Dolphin-IS actief als internetuitgever van websites als Techzine.nl, Bodynet.nl, Casejunkies.com en Feebs.nl.”

Frankwatching in gesprek met R.H. van Drie van Feebs.nl

Wat is het?

Waarom dit initiatief?

Hoe werkt het?

Wat zijn de belangrijkste facts?

Wie is er bij betrokken?