Gespot

Site gespot: gespod.nl

0

Radio en TV, maar dan anders.

Wat doet Gespod.nl?
Gespod zorgt ervoor dat consumenten on-demand media kunnen vinden, beluisteren of bekijken en downloaden. Abonneren kan ook, zodat de uitzendingen voortaan automatisch op je computer of iPod komen te staan. Gespod inspireert je en is een gids.”

Waarom Gespod.nl?
Gespod zag in 2005 on-demand media opkomen, vooral in de vorm van podcasting. Dit zorgt langzaam aan voor meer aanbod, aangezien productie en distributie veel minder kost. Hierdoor leent het zich meer voor gespecialiseerde en getargette content. Veel content en keuze maakt het onoverzichtelijk voor de consument. Gespod.nl is een plek waar interessante content makkelijk vindbaar is. Voor jou en gelijkgestemden.”

Hoe werkt Gespod.nl?
“Op Gespod staan on-demand video en audio opnames, gemaakt door professionals en amateurs. Op ieder moment van de dag kunnen bezoekers podcasts luisteren en kijken en zich direct online op podcasts abonneren. Geïnspireerd raken door bijvoorbeeld de top50, de aanbevolen media of vind het zelf via categorien of zoektermen. Je kunt luisteren en kijken en via de knop abonneren. Zo zorg je ervoor dat iTunes met 1 druk op diezelfde knop komende uitzendingen automatisch op je pc/mac/ipod zet.”

Wat zijn de facts van Gespod.nl?
Gespod is live vanaf januari 2006. We hebben publicaties gehad in Volkskrant, Veronica magazine en vele andere media en online sites. Gespod heeft enkele duizenden unieke bezoekers per dag, in een stijgende lijn vanaf de launch. Ondertussen zijn rond de 1.300 kanalen beschikbaar.”

Wie maakt Gespod.nl?
“Specialisten uit Radio, Media, Marketing en Technologie. Oprichters zijn Marco Langebeeke en ikzelf, Wilco Turnhout.”

Frankwatching in gesprek met Wilco Turnhout van Gespod.nl