Gespot

Site gespot: Hittery.nl

0

De persoonlijke zoeksite

Wat doet Hittery.nl?
Hittery is een zoekmachine die alleen 4.000 vooraf geselecteerde websites doorzoekt. Alle sites zijn beoordeeld op basis van originaliteit, relevantie en waarde. Op die manier proberen we gebruikers alleen waardevolle zoekresultaten te bieden. Naast de hoofdzoekmachine hebben we 60 zoekmachines ontwikkeld rondom specifieke onderwerpen, zoals gezondheid, wijn en reizen. Ook voor die zoekmachines geldt dat ze alleen vooraf geselecteerde sites doorzoeken.”

Waarom Hittery.nl?
“Aanleiding voor Hittery is het toenemende probleem van zoekmachine-vervuiling van bekende zoekmachines. Voor sommige trefwoorden moet je lang zoeken voordat je een waardevol zoekresultaat krijgt. Door alleen vooraf goedgekeurde sites te doorzoeken, wordt dit probleem voorkomen.”

Hoe werkt Hittery.nl?
“Bij het eerste bezoek aan Hittery krijgt een gebruiker standaard 18 zoekmachines te zien die zich richten op verschillende onderwerpen. Een gebruiker kan zoekmachines verschuiven en verwijderen. En het is mogelijk om zoekmachines naar wens toe te voegen, om zo een eigen persoonlijke zoekpagina te maken. Na een zoekactie worden de zoekresultaten getoond en kunnen gebruikers de resultaten indien gewenst verfijnen, bijvoorbeeld op datum van zoekresultaat.

Naast de zoekmachines rondom onderwerpen, kunnen mensen ook populaire zoekmachines zoals Funda, WeerOnline, Google Nieuws en YouTube aan hun pagina toevoegen. Ons doel is om gebruikers een handige – maatwerk – zoeksite te bieden. Mensen die bepaalde zoekmachines handig vinden, kunnen ze direct toevoegen aan hun iGoogle of Netvibes pagina. Ook zijn de zoekboxen toe te voegen aan de Google toolbar.

Wat zijn de facts van Hittery.nl?
Hittery is dinsdag 12 augustus 2008 live gegaan. Tot nu toe zijn de reacties overwegend positief. Wel zijn er vragen over het aantal sites dat doorzocht wordt. Mensen geven aan dat 4.000 sites misschien te weinig is om voldoende omvang te hebben. Voor ons extra reden om door te gaan met het rubriceren en toevoegen van websites.”

Wie maakt Hittery.nl?

“De site is een initiatief van mezelf, Jeroen Bertrams. Inmiddels zijn drie mensen betrokken bij Hittery. Het design is afkomstig van Onstuimig, die ook onder meer Adformatie en Marketingfacts gebouwd hebben.”

Frankwatching in gesprek met Jeroen Bertrams van Hittery.nl.