Gespot

Site gespot: Hotspot.omroep.nl

0

Inspiratie voor publieke netten. Top of flop?

Wat doet Hot Spot?
Hot Spot is het makersnetwerk, het informele netwerk van, voor en door mediamakers die werken voor de publieke omroepen. Hete Blixem is de site van het makersnetwerk en voor iedereen die direct betrokken is bij het succes van content voor de publieke netten; van webredacteur tot regisseur. De site is uniek omdat we dagelijks – ter inspiratie – een volstrekt arbitraire keuze maken uit het info aanbod op het gebied van media, kunst en entertainment voor die makers. Ter inspiratie.”

Waarom Hot Spot?
Hot Spot is het informele netwerk voor mediamakers die werken voor de publieke omroepen. Centraal staat: het maken van mooie dingen. Hot Spot biedt en gaat over inspiratie voor makers. Dat doen we in het echte leven door bijeenkomsten te organiseren. Op internet doen we dat met deze site. Wij willen met Hete Blixem de dagkrant voor de makers op het Mediapark worden.”

Hoe werkt Hot Spot?
Hot Spot biedt nieuws, inspirerende links en een archief van alles wat met het netwerk van Hot Spot te maken heeft. Daarnaast vind je er alles over komende evenementen van Hot Spot, maar ook van partijen waar we niet of nauwelijks mee te maken hebben. Ook stelt de site bezoekers in staat zich aan te melden voor het netwerk. Niet iedereen kan automatisch lid worden. Leden moeten een duidelijke band hebben met de publieke omroepen.”

Wat zijn de facts van Hot Spot?
“Hoewel Hot Spot nog een relatief vers initiatief is, merken we dat er een sterke behoefte bij mediamakers bestaat om deel uit te maken van een dergelijk netwerk waat informatie en creatieviteit gedeeld wordt. Er zijn veel netwerksites (De Nieuwe Reporter, NFTVM, Virtueel Platform, Kenniscentrum) die zich op een deel van ons netwerk richten. Wij hopen het beste daarvan op Hete Blixem te brengen en de eerste reacties daarop zijn positief.”

Wie maakt Hete Blixem?
“Hete Blixem wordt gemaakt door het Team Hot Spot, eindredactie van Robert Lagendijk (voorheen VPRO 3voor12), projectleiding Marieke Hermans (voorheen RVU). Meer info via hotspot@omroep.nl Via de site hotspot.omroep.nl zijn we ook te vinden op Flickr, Twitter, Hyves en You Tube.”

Frankwatching in gesprek met Robert Lagendijk van Hotspot