Gespot

Site gespot: HumorTV.nl

0

Een portal voor humor, comedy en cabaret

Wat doet HumorTV.nl?
“De portal biedt een compleet pakket van live-uitzendingen en unieke webcontent. Bezoekers kunnen zeven dagen per week naar de live-uitzendingen van het digitale themakanaal HumorTV kijken. Daarnaast biedt HumorTV.nl heel veel grappige internetfilmpjes en humoristische fragmenten uit populaire VARA-programma’s en cabaretshows.”

Waarom HumorTV.nl?
HumorTV.nl is een sterk verbeterde vervanger van de oude Variatee site. Variatee beperkte zich alleen tot cabaret. Met de nieuwe website is het aanbod verbreed met fragmenten uit VARA-programma’s en internetfilmpjes. Humor die voorheen op meerdere plekken stond of moeilijk was terug te vinden, willen we met de nieuwe website makkelijker vindbaar maken. Hiermee willen we liefhebbers van VARA-cabaret en humor nog beter bedienen. Dat er gekozen is voor een nieuwe naam ligt voor de hand: het gelijknamige themakanaal HumorTV is in korte tijd uitgegroeid tot een bekend en herkenbaar VARA-merk. De zender is met gemiddeld 1.000.000 kijkers per maand, het best bekeken themakanaal van de Publieke Omroep. Op de site kun je daarom ook 24 uur per dag de livestream van het digitale kanaal bekijken.”

Hoe werkt HumorTV.nl?
HumorTV.nl is interactiever geworden dan de oude site en meer web 2.0. Bezoekers kunnen hun mening geven en ieder filmpje voorzien van een rating. Daarnaast kunnen ze HumorTV-fragmenten via de nieuwe flashplayer embedden waar ze maar willen (bijvoorbeeld op een Hyves-pagina of weblog). Met een nog betere zoekfunctie en navigatie zal de bezoeker snel zijn weg vinden naar alle humorgerelateerde onderwerpen binnen de VARA en daarbuiten.”

Wat zijn de facts van HumorTV.nl?
“Dat bezoekers beter en sneller hun weg kunnen vinden, hebben we al geconstateerd. Zo werd een fragment van Het Schone Schijnekenhuis binnen een paar dagen tijd zo’n 10.000 keer bekeken.
Promo “Het Schone Schijnekenhuis” (bron: HumorTV.nl)

De oude site trok gemiddeld 15.000 unieke bezoekers per dag. De verwachting is dat HumorTV.nl het minstens zo goed gaat doen. Zeker gezien de verbreding van het aanbod van webcontent en de live-uitzendingen van het digitale themakanaal via internet. “

Wie maakt HumorTV.nl?
“De afdeling Nieuwe Media van de Vara is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van HumorTV.nl.”

Frankwatching in gesprek met Thecla Thielemans van HumorTV.nl