Gespot

Site gespot: Ikki.nl

0

De wereld van Ikki. Niet hoeveel contacten je verzamelt, maar welke.

Wat doet Ikki.nl?
“De wereld van Ikki is een carrière netwerk. Je werkt er aan je CV, je leert jezelf beter kennen door tests, je bouwt een netwerk aan zinvolle contacten en je discussieert over je vak met anderen. Uiteindelijk kun je er ook bedrijven vinden die jou willen om wie je bent. Dat kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door het invullen van professionele psychologische tests. Je krijgt een beeld van jezelf gepresenteerd dat je vervolgens op je ikki-profiel plaatst. Daarna voeg je mensen met dezelfde capaciteiten of hobby’s toe aan je netwerk. Het gaat daarbij niet om vriendjes sparen, maar om het vinden van interessante mensen of bedrijven die je verder kunnen helpen in je carrière. Uiteindelijk bouw je bij ons een compleet CV op. Niet alleen met standaard CV zaken, maar ook met een karakterschets, je netwerk van nuttige zakelijke contacten en dingen waar jij trots op bent.”

Waarom Ikki.nl?
Ikki’s droom is dat iedereen uiteindelijk zichzelf kan zijn op zijn werk. Nu is de tijd dat het kan, want er is vraag zat. Dus jij kunt nu zelf kiezen in tegenstelling tot vroeger, toen je moest leuren met je CV. Toen moest je jezelf verkopen. Nu zijn de rollen omgedraaid en selecteer je zelf en dus die bedrijven kiezen die jou willen om wie je bent. Met je goede en slechte kanten. Niet die clubs die willen dat je een rol speelt: The Artist Formerly Known As You. Ikki laat het netwerk voor je werken.”

Hoe werkt Ikki.nl?
“Je start bij Ikki met het aanmaken van een profiel. Welke opleiding heb je gedaan? Welke functies heb je gehad en wat wil je bereiken? Daarnaast kun je professionele psychologische tests doen om jezelf beter te leren kennen. Waar word je nou echt warm van? En welke functie of rol en welk type bedrijf past écht bij jou? Daarnaast kun je vrienden of collega’s vragen om ook een test vóór jou te doen. Dat heet een 360 graden test. De testrapporten kun je daarna downloaden, aanpassen of toevoegen aan je Ikki-profiel.
Ook bedrijven kunnen dat doen. Collega’s op afdelingen kunnen testen doen en die testen toevoegen aan hun Ikki-profiel of aan een vacature die ze hebben. Hierdoor krijg jij een beeld van de bedrijven in je netwerk en we geven daarbij aan of jij in die cultuur past. Als laatste bouw je een netwerk op van interessante contacten. Die biedt het systeem je aan in de vorm van suggesties. Zo kom je ineens verhalen van andere leden tegen die op dat moment voor jou interessant zijn. Of een bedrijf dat net op zoek is naar iemand met jouw karakter, of misschien een mentor die je kan helpen met het maken van belangrijke keuzes. Met die mensen of bedrijven kun je in contact komen op de site of op een event.”

Wat zijn de facts van Ikki.nl?
“We zijn een week live in beta en hebben nu ongeveer 500 bezoekers op Ikki gehad. Nog niet zoveel, maar dat gaat hopelijk de komende tijd groeien. Wat wel leuk is, is dat bijna iedereen die onze site heeft bezocht minstens 1 test heeft gedaan of meer. We krijgen goede feedback over de kwaliteit van de testrapporten, met name de herkenbaarheid is groot. Maar er zijn nog weinig mensen die hun karakter hebben toegevoegd aan hun Ikki-profiel. Ik denk omdat nog niet iedereen dat deel van de site heeft ontdekt. Het is namelijk best een grote site. Wel zijn er een aantal groepen gestart, waar nu al artikelen op gepost worden. Ook dat deel van de site gaat nog groeien.”

Wie maakt Ikki.nl?
“Het team achter Ikki: Tessa Dirks, Arjan Haring, Feije Booster, Boris van Beek en Marco van Hurne plus de hulp van een heel legertje web bouwers van Lost Boys.”

Frankwatching in gesprek met Marco van Hurne van Ikki.nl.