Gespot

Site gespot: Infoyo.nl

0

Deel je kennis en verdien er mee

Wat doet Infoyo.nl?
Infoyo maakt het voor de massa mogelijk om geld te verdienen met schrijven op internet. Simpel gezegd, auteurs plaatsen een artikel op de website, en ontvangen 50% van de inkomsten uit advertenties naast het artikel (via Google AdSense). Als één van de eerste spelers binnen Europa zijn we vanuit Yonego die overeenkomst met Google aangegaan. Een fantastische uitdaging, waar we ook technisch veel ervaring mee hebben opgedaan. We gebruiken het API van Google AdSense. Doordat we dit API gebruiken, is het voor gebruikers van Infoyo mogelijk zich direct aan te melden bij Google AdSense, of de inkomsten te bekijken.

Omdat er een financiële beloning tegenover staat – die flink kan oplopen naarmate je artikel populairder wordt – worden er veel kwalitatief sterke artikelen geschreven. Deze artikelen kunnen vervolgens weer worden gevonden door lezers die meer informatie willen over een willekeurig onderwerp. Via de rubrieken of via de zoekfunctie.”

Waarom Infoyo.nl?
“Bij Yonego zijn we dagelijks veel bezig met internet marketing, waar content een enorm grote rol in speelt.
User generated content is natuurlijk een fantastische manier om in korte tijd veel unieke en waardevolle content te creëren. In toenemende mate worden – bij veel internationale initiatieven – gebruikers beloond voor de bijdrage die ze leveren aan een website. Bij Nederlandse websites gebeurt dat nog weinig, en zeker niet op deze gemakkelijke manier van Infoyo. Daar zagen we kansen, dus pakten we die.”

Hoe werkt Infoyo.nl?
“Om te begrijpen hoe Infoyo werkt, is dit filmpje gemaakt.”

Een korte introductie van Infoyo.nl

Wat zijn de facts van Infoyo.nl?
Infoyo is pas enkele dagen live voor de massa. Dagelijks wordt de website al door een paar duizend Nederlanders bezocht. Grootste uitdaging is het aantal kwalitatief sterke artikelen. Dat groeit nu lekker door, en met behulp van de grootschalige online marketing campagne gaan we die groei een flinke boost geven.”

Wie maakt Infoyo.nl?
Infoyo is een initiatief van Yonego in Breda, waar een snel groeiend team van professionals dagelijks werkt aan het vindbaar maken van websites op internet. Koen van der Ven, Wesley van Opdorp en ik houden ons binnen dat team nu ook dagelijks bezig met Infoyo. Vanuit Yonego blijven we doorgroeien, dus ik verwacht dat we de komende tijd meer nieuwe collega’s mogen verwelkomen.”

Frankwatching in gesprek met Joris Toonders van Infoyo.nl.