Gespot

Site gespot: James4You

0

Altijd op tijd actie ondernemen. Top of flop?

Waarom James4You?
“Bedenker Bernard Albada Jelgersma kwam in 2002 met het idee, ontsproten uit frustratie en onmacht, enerzijds voor het feit dat hij elk jaar weer werd geconfronteerd met de rekening van Canal +, en iedere keer te laat was met opzeggen, en anderzijds de complexiteit, onoverzichtelijkheid en onvergelijkbaarheid van producten en diensten uit de telecom, internet, energie en verzekeringsbranche. Daarnaast vond hij het bizar dat als je bijvoorbeeld al 15 jaar de Telegraaf leest je nooit benaderd & beloond wordt voor je loyaliteit als klant, maar dat potentiële /nieuwe klanten wel worden benaderd met aanbiedingen en soms zelfs met cadeaus. Hij wilde daaraan iets doen en ervoor zorgen dat er meer en beter geluisterd zou worden naar de wensen en behoeften van consumenten. Daarmee werd www.james4you.nl een feit.”

Wat doet James4You?
“Voor de Consument:
James4You.nl is een digitale Personal Assistant die particulieren een gratis platform biedt waar zij al hun financiële- en sociale verplichtingen zoals abonnementen, contracten, polissen, verjaardagen etc kunnen invoeren. Zij worden vervolgens per email of, indien gewenst per SMS, herinnerd aan de afloopmomenten ervan, waardoor zij tijdig actie kunnen ondernemen. Daarbij heeft men de mogelijkheid om:
• gepersonaliseerde opzegbrieven te downloaden, die alleen nog maar geprint, ondertekend en op de post gedaan hoeven worden.
• gepersonaliseerde tegenoffertes te ontvangen op het moment dat de aflooptermijn van een abonnement in beeld komt en de persoon in kwestie hier ook echt geïnteresseerd in is!
Samenvattend: James4You helpt je plannen, herinneren, besparen, attent te zijn, biedt opzegbrieven, geeft inzicht in je kosten en zoekt betere en of goedkopere alternatieven voor je.

Voor de leveranciers van de producten en diensten:
1. J4Y Offerteservice: “Just in time” marketinginstrument: aanbieden van aanbod op het moment dat de klant er om vraagt.
2. J4Y als Churnpredictor: J4Y weet exact wanneer welke gebruiker een bepaalde verplichting gaat opzeggen.
3. J4Y als Churnpreventor: J4Y weet exact de reden waarom een gebruiker een bepaalde verplichting gaat opzeggen.
4. J4Y als Direct targeted advertising instrument: De juiste advertentie op de juiste tijd en plaats.
5. J4Y als Reporting service: waardevolle informatie over consumentenbehoeften, die voor allerlei verschillende marketingdoeleinden gebruikt kan worden
6. J4Y als Loyaltyinstrument en retentiontool”

Hoe werkt James4You?
“In drie stappen heb je de beschikking over je eigen online geheugensteun.
Stap 1: aanmelden via James4you.nl
Stap 2: activeren
Stap 3: invullen
• Aanmelden kan GRATIS met een geldig e-mailadres en een gebruikersnaam. Dit kan door te klikken op ‘Aanmelden’ aan de linkerkant van de homepage. In het aanmeldformulier dient men vervolgens zijn gegevens in te voeren. Om de gebruikers goed van dienst te kunnen zijn vragen we ook naam, adres en telefoonnummer. Per e-mail ontvangt men dan een wachtwoord om een eigen account te activeren.
• Activeren: Met het toegestuurde wachtwoord en het overtikken van een unieke veiligheidscode kan men vervolgens een eigen persoonlijk wachtwoord instellen. Na activatie heeft men een 100% exclusief James4You account.
• Invullen: In je eigen account ga je vervolgens de gegevens zetten van alles wat je niet wilt vergeten, zoals: abonnementen, afspraken en verjaardagen van familie en vrienden. James4You heeft veel voorwerk gedaan en met de invoerhulp bouw je zo een handig overzicht op. De zoekfunctie maakt het invullen nog eenvoudiger: Bij bijna elk bedrijf worden telefoonnummer en e-mailadres vermeld, zodat men ook geholpen wordt met het eenvoudig opvragen van een abonnee- of polisnummer.
Bij elk ingevuld abonnement of verplichting kan ook aangegeven worden of men een reminder wenst te ontvangen, eventueel per SMS, en of men wel/geen tegenoffertes/aanbiedingen wenst op het moment dat de verplichting afloopt.”

Wat zijn de facts van James4You?
“Dagelijks melden zich ca 200-250 mensen aan die gebruik willen maken van James4You. In januari hadden we 70000 gebruikers. Gemiddeld aantal ingevoerde verplichtingen per gebruiker ligt nu op 7, verjaardagen op 9 en reminders op 5.”

Wie maakt James4You?
“De programmering van de website is grotendeels “in house” gebouwd & met behulp van trouwe freelancers die die zich eerder bewezen hebben bij grote online projecten. Naast deze heeft About:Blank (voorheen ABSolutions) een belangrijk deel van de service gebouwd! Het huidige webdesign is ruim 2,5 jaar gelden intern gemaakt en zal in Q2 van dit jaar worden vernieuwd waarbij de focus van het design vooral op de interactie tussen de gebruiker en de dienst zal zijn.”

Frankwatching in gesprek met Onno Albada Jelgersma van James4You