Gespot

Site gespot: Knowington

0

Relevante vakkennis producten. Top of flop?

Wat doet Knowington?
Knowington is een online shop waar elke professional zijn relevante vakkennis producten kan kopen. Naast boeken en een flink aantal tijdschriften vind je op Knowington ook relevante en actuele informatie over opleidingen, seminars en congressen. De pay-off ‘Kennis die je nodig hebt’ heeft een dubbele lading, het slaat zowel op de kennis die je kunt vergaren, als de ‘kennis’ die je op de site bij de hand neemt en adviseert over de juiste producten voor jou. Het assortiment omvat bij de start al meer dan 70.000 kennisproducten (boeken, (vak)tijdschriften, opleidingen, congressen en seminars).”

Waarom Knowington?
“Professionals moeten bijblijven maar er is een enorm aanbod van producten. De experts van Knowington adviseren wat echt van belang is en wat je niet mag missen op jouw vakgebied en expertniveau. Relevantie is key!”

Hoe werkt Knowington?
“Per kennisgebied (en subcategorieën) worden kennisproducten getoond. Het assortiment per kennisgebied is relevant doordat experts (uit de vakgebieden) betrokken zijn bij de samenstelling daarvan. Deze experts (binnen en buiten het eigen Reed Business netwerk) geven ook hun mening over producten. Daarnaast worden ook consumenten uitgenodigd een recensie achter te laten. Doordat we van onze klanten niet alleen hun kennisgebied weten maar ook hun ‘expert niveau’ in dat gebied (geeft men aan in het profiel), krijgen deze recensies meerwaarde (ook voor de andere gebruikers van de shop). Op basis van de profielen worden relevante kennisproducten onder de aandacht van de consumenten gebracht (website, nieuwsbrieven). Een ervaren manager, in de zorg bijvoorbeeld, krijgt niet klakkeloos een managementboek of -congres aangeboden.

Knowington ‘kijkt’ daadwerkelijk naar de behoefte van deze klant en biedt hem zorg-gerelateerde producten, die meer passen bij een ervaren manager dan bij een student of beginnende manager.

In het profiel vind de gebruiker al zijn / haar gegevens (bestelinformatie, verlanglijst, interessegebieden en niveaus, eigen beoordelingen, adresgegevens, favoriete betaalwijze en het publiek profiel).”

Wat zijn de facts van Knowington?
Knowington is vanaf vandaag live! We richten ons op het verkrijgen van 150.000 profielen in 2008.”

Wie maakt Knowington?
“Reed Business heeft Knowington gemaakt met een kernteam van 6 mensen namelijk Bas Schreuder(Product manager), Annermarie Smit (Content manager), Frederique Niederer (e-CRM), Jeroen Hamel (e-marketing), Michel Vos (Site manager) en Lennard Hoogenraad (Manager).
Daarnaast zijn heel andere partijen betrokken geweest: bouw: Softlution, zoeken: Fredhopper, shop: Intershop, CRM: Tripolis & The Peoples Valley, concept en design: Info, brand development: Sogo, backoffice: SAP business one Opex software en de statistieken: Webtrends en Google Analytics ”

Frankwatching in gesprek met Lennard Hoogenraad van Knowington