Gespot

Site gespot: KRO Moodstreams:

0

moodstreamsLuister naar je gevoel. Top of flop?

Wat doet KRO Moodstreams?
“Bij KRO Moodstreams kies je uit acht verschillende moods (blij, boos, romantisch, uitzinnig, hyper, depri en relaxed) en met één druk op de knop hoor je alleen de muziek waarvoor jij in de stemming ben. Op dit moment staan er ongeveer 1700 platen in de database die allemaal getagged zijn op een aantal punten en het is de bedoeling dat dit aantal de komende tijd nog flink wordt uitgebreid.”

moodstreams-home.jpg

Waarom deze KRO Moodstreams?
“Muziek op het internet is natuurlijk oud nieuws. Het is overal te vinden, netjes gerangschikt op genre en op wat anderen van jouw leeftijd en dezelfde haarkleur ook leuk vinden. Met KRO Moodstreams kan je echter kiezen om bijvoorbeeld alleen maar verdrietige liedjes te horen omdat je cavia gisteren is overleden.”

Hoe werkt KRO Moodstreams?
“Afhankelijk van je mood, klik je op één van de soorten muziek die je wilt horen. Weet je niet precies in wat voor stemming je bent? Not a problem, we hebben ook de Moodtest ontwikkeld. Beantwoord tien simpele vragen en je weet welke stream het beste bij je huidige stemming past.

Naast de Moodstream vind je op de site ook de Specials. Dit zijn themastreams die zijn gemaakt rondom speciale gebeurtenissen, grote evenementen of televisieprogramma’s. Zo kun je al luisteren naar Specials over de Tour de France, Champions League, de kredietcrisis en meer.

Ook is er een Moodstreams gadget die je op je eigen profiel kunt plaatsen. Bijvoorbeeld op Hyves of andere netwerksites. We zijn bezig om dit nog uit te breiden zodat je straks ook de gemiddelde mood van je (Hyves)vrienden kunt zien en de bijpassende muziek kunt laten horen op je Hyvesprofiel.”

Accepteer cookies

Wat zijn de facts van KRO Moodstreams?
“De Moodstreams bestaan nu ongeveer een jaar, maar sinds kort is versie 2.0 online gegaan. Grootste verbeteringen hierin zijn de gadget en de muziekdatabase, waardoor de streams in principe eindeloos zijn.”

Wie maakt KRO Moodstreams?
“Het KRO Moodstreams concept is tot stand gekomen dankzij een innige samenwerking tussen de afdelingen Digitaal & Innovatie en Radio Amusement van de KRO.”

Frankwatching in gesprek met Jeroen Miedema van de KRO

Wat is het?

Waarom dit initiatief?

Hoe werkt het?

Wat zijn de belangrijkste facts?

Wie is er bij betrokken?