Gespot

Site gespot: L8R

0

E-mail de toekomst. Top of flop?

Waarom L8R?
“Een kort mailtje op de dag dat iemand jarig is. Het minste dat je bij verjaardagen kan doen is een kort mailtje sturen op de dag zelf. Ik had zelf de behoefte om verjaardagsmailtjes op een bepaalde manier te ‘plannen’, dus dat ik deze kon schedulen op een moment dat ik er zelf aan dacht. Ongeveer zoals je vaste datums in een nieuwe agenda in één keer voor een heel jaar in schrijft. Dat is en blijft de kern van de applicatie: het inplannen van mailtjes.

Het idee voor L8R ontstond pas echt toen ik met vrienden hier over praatte en me besefte dat weinig mensen zich realiseren dat je een e-mail “from” adres makkelijk kan faken. Door hier gebruik van te maken kan ik op een website mensen de mogelijkheid bieden om e-mails in te plannen die vanaf hun eigen adres worden verzonden, maar zodanig dat ze het kunnen ‘setten and forgetten’: de applicatie neemt alles uit handen. Voordat ik mail verstuur uit naam van iemand, moet deze natuurlijk het bestaan van dat e-mailadres bevestigen.”

Wat doet L8R?
“De applicatie van L8R verzend e-mails uit jouw naam op een willekeurig moment in de toekomst. Het wordt veel gebruikt voor verjaardagsmailtjes. Elk jaar kunnen je vrienden automatisch een felicitatie krijgen. Deze wordt uit jouw naam verzonden zonder dat je er iets voor hoeft te doen. Je hoeft ze maar 1 keer in te voeren en daarna kun je de mail ook nog automatisch elk jaar opnieuw laten inplannen.

Een dag voordat mail uit jouw naam wordt verzonden, ontvang je een korte reminder in je eigen e-mailbox. Op deze manier kun je de verzending stoppen of wijzigingen aanbrengen in de mail.

Er zijn nu ook bedrijven die terugkerende facturen via L8R laten versturen. Je kan namelijk ook attachments meesturen en mailtjes automatisch laten herhalen op maandbasis.”

Hoe werkt L8R?
“Een demo is op de site te vinden. Het is mogelijk om de applicatie uit te proberen zonder je aan te melden. Er worden dan geen e-mails verzonden, maar je kan wel alles doorlopen om te zien hoe het precies werkt.

De eerste stap voor nieuwe gebruikers is uiteraard aanmelden. Een geldig e-mailadres is hiervoor nodig. Na de verificatie kan je meteen een aantal e-mails inplannen. Dit alles is gratis en blijft ook gratis. Meer opties zoals grote hoeveelheden mail versturen, html formaat, attachments of meerdere ontvangers zijn beschikbaar tegen een kleine betaling ($1.99 via credit card).”

Wat zijn de facts van L8R?
“De resultaten van L8R zijn zo positief dat ik het product wil gaan white-labelen voor service gerichte organisaties, bijvoorbeeld als onderdeel van een CRM-oplossing. De dienst heeft sowieso genoeg betalende klanten dat variabele kosten gedekt zijn.”

Wie maakt L8R?
“Ik maak de site, Joost Baaij via mijn bedrijfje Space Babies. Ik ben Rails developer sinds een aantal jaren en draag ook bij aan het core development van Ruby on Rails. Ik heb momenteel een aantal Rails site in ontwikkeling, soms in eigen beheer zoals www.L8R.nu, soms freelance voor opdrachtgevers.”

Frankwatching in gesprek met Joost Baaij van L8R