Gespot

Site gespot: LOGOmatch.nl

0

Vind een ontwerper voor je huisstijl

Wat doet de site?

LOGOmatch is een website waar bedrijven een opdracht in de vorm van een wedstrijd kunnen plaatsen voor bijvoorbeeld hun nieuwe huisstijl. Het bedrijf dat de wedstrijd start, bepaalt welk ontwerp wint en hoeveel het te winnen bedrag bedraagt. LOGOmatch bemiddelt hierin en blijft actief bemiddelen totdat het ontwerp naar tevredenheid is aangeleverd. LOGOmatch is tevens een design-community.

De designers (Catchers) die lid zijn, zijn van te voren op hun ervaring en talent gekeurd. Zij volgen of hebben een opleiding gevolgd voor Grafisch Ontwerp, webdesign of iets soortgelijks. Zij worden ingedeeld in verschillende ranken van Bronze tot Platinum. Platinum wordt gegeven aan ontwerpers met de meeste ervaring en gewonnen ontwerpwedstrijden op LOGOmatch. Alleen professionele of studerende designers mogen en kunnen meedoen aan de wedstrijden.

De designers kunnen hun portfolio opbouwen door mee te doen aan de wedstrijden en hun profielen zijn voor alle bezoekers en dus ook headhunters zichtbaar. De opdrachtgevers (Pitchers) hebben ook een eigen profiel waar zij hun wedstrijden kunnen beheren en hun diensten en producten kunnen toelichten.”

Waarom deze site?

“LOGOmatch biedt startende ondernemingen, het MKB en grotere bedrijven een platform waar professionele Nederlandse designers lid van zijn. Zij kunnen zelf hun budget bepalen en krijgen een grote keuze aan ontwerpen in verschillende stijlen en kwaliteiten aangeboden. In plaats van maar enkele voorstellen te krijgen van één bureau, krijgen zij ontwerpen van verschillende bureau’s en designers. Door feedback te geven en via de site met de designers te communiceren kunnen zij hun ideale match vinden.

Designers kunnen hun portfolio opbouwen door mee te doen aan de wedstrijden en doen ervaring op met echte opdrachten. Naast het leerzame en acquisitie aspect, is het voor hun leuk en spannend samen met concullega’s te strijden voor de prijs. Doordat alle inzendingen op de site zichtbaar zijn, dagen ze elkaar uit het beste uit hunzelf te halen en de mooiste logo’s, huisstijlen of websites aan te bieden. Daarnaast is het voor hen een extra platform waar ze kunnen opvallen voor opdrachten buiten LOGOmatch en bij headhunters.”

Hoe werkt de site?

“Opdrachtgevers kunnen zich aanmelden en een wedstrijd plaatsen. Omdat LOGOmatch actief bemiddelt, adviseert en ondersteuning biedt, kost het plaatsen van een wedstrijd 20% van het prijzengeld dat de opdrachtgever zelf bepaalt. Ook kiezen zij zelf hun deadline.

Designers betalen eenmalig 10 euro aanmeldingskosten en kunnen dan met alle wedstrijden meedoen. Zij bepalen zelf met welke wedstrijden ze mee willen doen en als ze winnen, ontvangen ze het prijzengeld welke door de opdrachtgever is vastgesteld.”

Wat zijn de facts?

“In september 2006 is LOGOmatch van start gegaan. Inmiddels hebben wij met veel succes 156 wedstrijden afgerond en nu lopen 10 leuke wedstrijden. 301 professionele designers zijn lid en in totaal hebben we 650 leden. Gemiddeld hebben wij op het moment 2 tot 3 nieuwe aanmeldingen van ontwerpers per week en worden er elke week wel nieuwe wedstrijden gestart. Een opdrachtgever kan voor een huisstijl wedstrijd gemiddeld 20 inzendingen verwachten.”

Wie maakt de site?

“Het concept is door mijzelf bedacht en uitgewerkt. Ik heb een medewerke, die de ledenadministratie ondersteunt en de website modereert. We werken met enthousiaste en betrokken designers en zelf ook in de avonduren en weekenden bereikbaar zijn voor alle leden en opdrachtgevers. Nu zijn wij samen met Big Men Lab druk bezig met het bouwen van een nieuwe site met veel meer functionaliteiten, nieuw design en natuurlijk een nieuw logo. We willen dit jaar ook een Engelse versie lanceren zodat ook andere landen kunnen profiteren van het concept van LOGOmatch.

Frankwatching in gesprek met Elle Faye Rowbottom van LOGOmatch.nl.