Gespot

Site gespot: Lycos iQ:

0

lycosGewoon vragen en niet zoeken. Top of flop?

Wat doet Lycos iQ?
“Het basisidee van Lycos iQ is vragen en niet zoeken. Geen lange lijsten met automatisch gegeneerde resultaten zoals in klassieke search engines, maar directe antwoorden van andere personen. Waarbij de menselijke kennis centraal staat. Het hele product is gebaseerd op trefwoorden (tags). Als een gebruiker zich registreert geeft hij aan op welk gebied hij veel kennis in huis heeft, hetzelfde gebeurt wanneer iemand een vraag stelt dan moet hij trefwoorden aangeven voor die vraag. Gebruikers met dezelfde trefwoorden ontvangen deze vraag dan automatisch per mail.”

lycos.jpg

Waarom Lycos iQ?
“Door het succes van Lyos iQ in Duitsland hebben we besloten het product ook in Nederland te lanceren. Mede ook omdat Lycos nu de eerste speler op de markt is met een kenniscommunity.”

Hoe werkt Lycos iQ?
“Als je aan Lycos iQ een vraag stelt kun je aan deze vraag bonuspunten toekennen. Hoe meer bonuspunten je toekent aan een vraag, des te eerder zal deze beantwoord worden door een andere gebruiker omdat die dan de bonuspunten ontvangt. Bonuspunten kun je verdienen door het beantwoorden van vragen. Standaard ontvang je 1000 bonuspunten. Naast bonuspunten kennen we iQ punten, deze punten ontvang je voor elke handeling die je verricht in Lycos iQ, bijvoorbeeld het stellen of beantwoorden van vragen, het toevoegen van links en het schrijven van een commentaar. De ranglijst binnen iQ wordt bepaald door het aantal iQ punten. Hoe actiever je bent, hoe hoger je zult staan op de ranglijst. De laagste rang is beginner, de hoogste Einstein (12.740 iQ punten).”

Wat zijn de facts van Lycos iQ?
“Op de eerste dag (12 maart 2008) hadden we 17.000 PI’s en meer dan 500 gestelde vragen.”

Wie maakt Lycos iQ?
“De mensen achter Lycos iQ in Nederland zijn Lino Franken (Sr Product Manager Lycos Nederland, Spanje en Italië) en Christian Jordanich (Content Manager Lycos Nederland).”

Frankwatching in gesprek met Lino Franken van Lycos Nederland

Wat is het?

Waarom dit initiatief?

Hoe werkt het?

Wat zijn de belangrijkste facts?

Wie is er bij betrokken?