Gespot

Site gespot: MMOCluster.com

0

De site voor online multiplayers

Wat doet de site?
MMOCluster.com is een netwerk van zogenoemde ‘satelieten’. Elke sateliet levert een dienst voor een Massive Multiplayer Online Game (MMO). Dit soort spelletjes zijn gebouwd met het idee van een community die dezelfde game speelt. Daarom biedt MMOCluster features die handig zijn om onderwerpen buiten het spel om te behandelen. Gamers kunnen hun eigen game personage profiel maken, eigen groepen (guilds) hosten en samenwerken met de community om nieuws, informatie en handleidingen te verzorgen. Elke sateliet is gebouwd met dezelfde software, maar met het specifieke design van een game. Gamers kunnen dus bij hun eigen specifieke community aansluiten in plaats van op de ‘grote hoop’ terecht komen.”

Waarom deze site?
” Het netwerk biedt de combinatie van sociaal netwerk (web 2.0) informatie en guild hosting. Elke functie kan los op het internet gevonden worden, maar niet op 1 plek en zeker niet voor iedere MMO.  In 2005 waren we de eerste die een”open DKP systeem” aanboden. Dit systeem helpt gamers om hun groepen te organiseren – voor samenspel – en zo een bepaald doel in de game te bereiken. Het was eerst ontwikkeld voor “World of  Warcraft”, maar later groeide dit systeem uit en konden ook andere games er gebruik van maken. Daarnaast werd MMOCluster populair door de goede comedy content voor MMO’s.

Hoe werkt de site?
“De site is simpel in gebruik. Hoewel er veel verschillende functies en features zijn, kunnen ze allemaal intuïtief gebruikt worden. Het design maakt het gemakkelijk om de ‘administratie’ van de guilds bij te houden – dat kan namelijk best lastig zijn met bijvoorbeeld 100 leden.”

Wat zijn de facts?
“Het MMOCluster netwerk heeft nu 90.000 leden en groeit nog steeds dankzij de lancering van de internationale versie vorige maand. De site bereikt ongeveer 80.000 gebruikers elke maand, waarvan de meest uit Duitsland afkomstig zijn.  MMOCluster werkt samen met uitgevers die hun klanten betere service op het gebied van community managment en features wil bieden.”

Wie maakt de site?
“MMOCluster is in 2005 bedacht en ontwikkeld door Bjoern Falszewski en dit leidde tot MMOCluster GmbH in 2009. Rolf Kloeppel is General Manager en Bjoern Falszewski is Portal Director. Simone Kaczmarz is de Community manager in Duitsland, Allen Kruse is verantwoordelijk voor de Engelse Community enAnnelie Kretschmar is Hoofd Design.”

Frankwatching in gesprek met Simon Usiskin, CEO van MMO Life over MMOCluster.com