Gespot

Site gespot: Nujij.nl

0

Zelf nieuws plaatsen en erover discussiëren

Wat doet Nujij.nl?
“NUjij het grootste sociale nieuwsplatform en discussiesite van Nederland. Uniek aan NUjij is de enorme hoeveelheid content, de levendige discussies en de diversiteit aan bronnen.”

Waarom Nujij.nl?
“We wilden met NUjij onze lezers de mogelijkheid geven te reageren op het nieuws zonder dat het onze neutraliteit in de weg zit. NUjij is daarom gepositioneerd onder een eigen naam en URL. Het idee voor het stemmen is geïnspireerd op het Amerikaanse Digg. We hebben voor die vorm gekozen omdat dit voor meer dynamiek zorgt dan een traditioneel forum.”

Hoe werkt Nujij.nl?

“Een geregistreerde NUjijér kan op 2 manieren artikelen aan NUjij toevoegen. Via de site zelf of via een NUjij-knop die op veel sites onder artikelen en video’s te vinden is. Nadat een bericht voorzien is van titel, beschrijving en eventueel (geo)tags komt het artikel bovenin de homepage terecht. Vanaf dat moment kunnen andere NUjijérs stemmen en reageren. De posts met de meeste stemmen verschijnen aan de rechterkant en blijven daar maximaal 24 uur staan of tot andere berichten deze plek innemen. Omdat er een enorme hoeveelheid content gepost wordt hebben we sinds een week een aantal functionaliteiten toegevoegd om  makkelijker te vinden. Zo kan je filteren op trefwoord of een vriendennetwerk maken van mensen die interessante berichten posten.”

Wat zijn de facts van Nujij.nl?
“Per maand kan NUjij op 1 miljoen unieke bezoekers rekenen die gezamenlijk 5 miljoen pageviews genereren. Er zijn 85.000 geregistreerde gebruikers die ervoor zorgen dat er ongeveer iedere minuut een nieuwe post bij komt.”

Wie maakt Nujij.nl?
NUjij is in opdracht van NU.nl / ilse media ontwikkeld door internetbureau Liones. De site wordt gemodereerd door 1 full-time redactielid en een aantal freelancers. Inhoudelijk verantwoordelijk is hoofdredacteur NU.nl Laurens Verhagen, product management (marketing/innovatie/ontwikkeling/relaties) worden gedaan door mij (Jesse Burkunk) en aan het hoofd staat de uitgever van NU.nl, Joris van Lierop.”

Frankwatching in gesprek met Jesse Burkunk van Nujij