Gespot

Site gespot: Olezo.nl

0

Reizen en vakanties vergelijken

Wat doet de site?

“Op Olezo.nl kun je de prijzen van alle reisaanbieders met elkaar vergelijken en direct bij de goedkoopste aanbieder je vakantie boeken. Olezo verkoopt zelf geen reizen en is daardoor volledig onafhankelijk. Waar andere reisvergelijkingsites zich beperken tot het vergelijken van de bij hun aangesloten reisaanbieders of van alleen zonvakanties, geven wij het meest complete overzicht van alle soorten reizen bij alle reisaanbieders.

Op de website kunnen vakantiegangers na het bepalen van hun vakantiebestemming direct de prijs en beschikbaarheid zien bij de verschillende reisaanbieders in de periode waarin ze willen gaan. Daarnaast staan er op Olezo.nl consumentenbeoordelingen en vind je er bestemmingsinformatie en reisverslagen.”

Waarom deze site?

“De Nederlandse reisconsument bezoekt gemiddeld 5 tot 7 reiswebsites om een keuze te maken en over te gaan tot de boeking. Dit komt omdat het proces van zoeken en vergelijken veel tijd kost, omdat de producten in de reisbranche onoverzichtelijk en niet transparant zijn. Met Olezo.nl willen we consumenten helpen om eenvoudiger, sneller en gerichter te zoeken en zoveel mogelijk te besparen op hun vakantie.”

Hoe werkt de site?

“Olezo.nl is een zoekmachine voor reizen, met een zo volledig mogelijk aanbod. Op de site worden meer dan 200.000 vakanties gepubliceerd van meer dan 100 aanbieders. Aangevuld met gebruikersinformatie zoals consumenten beoordelingen en reisverslagen (tekst, foto’s, video’s) en ondersteuning van ‘activity based search’ (zoek de bestemming die bij je voorkeuren past). Er zijn uitgebreide mogelijkheden tot filtering van zoekresultaten, totdat de meest geschikte reis in de opgegeven periode is gevonden. Het hele oriëntatieproces wordt ondersteund, tot het moment waarop de consument daadwerkelijk wil boeken.”

Wat zijn de facts?

“Olezo.nl is een echte vergelijkingssite die de ondoorzichtige en complexe reiswereld inzichtelijk en overzichtelijk maakt. We zetten de prijzen van alle aanbieders van een accommodatie op een rijtje en maken het complete aanbod in- en overzichtelijk. De eerste reacties van zowel de gebruikers als de reisaanbieders zijn erg  positief en veelbelovend. Het doel van Olezo.nl is om in het eerste jaar 40 tot 50 miljoen euro omzet voor de reisbranche te genereren.”

Wie maakt de site?

“Olezo.nl is ontwikkeld door Forrest Media. Forrest Media heeft verschillende sites, met name gericht op de reisbranche zoals VakantieOordeel.nl en Vakanties.nl. Naast reiswebsites heeft Forrest Media Familieband.nl ontwikkeld.”

Frankwatching in gesprek met Pieter van Kessel over Olezo.nl.