Gespot

Site gespot: PauwenWitteman.vara.nl

0

Alles over Pauw & Witteman

Wat doet PauwenWitteman.vara.nl?
PauwenWitteman biedt naast de standaard functionaliteiten ook ruimte voor de vodcast van Pauw&Witteman en fragmenten uit de uitzending in een flash-player ter verbetering van usability. Ook de gehele (vorige) uitzending is op de site te bekijken in de NEBO player (NPO player). Daarnaast is er ook een gastenblog, waar de gasten van Pauw&Witteman stukjes schrijven en is er natuurlijk de mogelijkheid om je te abonneren op de nieuwsbrief van Pauw&Witteman. Ook een nieuwe toevoeging is de mogelijkheid voor de redactie om dossiers bij te houden, waar terugkerende onderwerpen in worden bijgehouden.”

Waarom PauwenWitteman.vara.nl?
“De nieuwe PauwenWitteman is er gekomen om het beheer ervan binnen de VARA te leggen en te houden. Ook was er de wens voor een nieuwe compacte vormgeving vanuit de redactie. Als afdeling Nieuwe Media proberen wij in overleg met de programma’s in deze behoeftes te voorzien.”

Hoe werkt PauwenWitteman.vara.nl?
PauwenWitteman heeft een heldere navigatie. Vanuit de header kunnen alle rubrieken benaderd worden en de dossiers zijn in een rechterkolom altijd op elke pagina aanwezig. Vooral de “5 minuten” rubriek met daaraan gekoppeld een agenda en flashplayer, zijn een zeer belangrijk onderdeel van de site en ook het archief is een van de sterkere punten.”

Wat zijn de facts van PauwenWitteman.vara.nl?
“Omdat PauwenWitteman nog maar een paar dagen in de lucht is, zijn de statistieken nog niet erg getrouw, maar ik heb hier wel een overzicht tot nu toe: unieke bezoekers per dag: 7.500 | pageviews: 10.250 | vodcast abonnees: 578.”

Wie maakt PauwenWitteman.vara.nl?
PauwenWitteman is helemaall intern ontwikkeld door de afdeling Nieuwe Media van de VARA. In mei 2008 is een project manager van Nieuwe Media met de redactie om tafel gaan zitten om de ideeën te inventariseren en een concept te maken. Hierna is de studio van Nieuwe Media aan de slag gegaan om uiteindelijk de site op 8 september op te leveren. Een team van circa 6 man is hier mee bezig geweest en daarnaast heeft ook de redactie van P&W (3 man) intensief met ons samengewerkt.”

Frankwatching in gesprek met Reinier Kaper van PauwenWitteman.vara.nl.