Gespot

Site gespot: Qash.nl

0

Besparen is nu eenvoudig

Wat doet Qash.nl?
Qash is een website waar gebruikers eenvoudig, veilig en aantrekkelijk inzicht krijgen in hun persoonlijke financiën. Qash biedt alle functionaliteiten aan om persoonlijke financiën te beheren en integreert dit met een community die gericht is op geld besparen en het vergroten van persoonlijke financiële kennis. Ook helpt Qash de gebruiker pro-actief geld te besparen door producten en diensten te vergelijken die gerelateerd zijn aan hun persoonlijke financiën.”

Waarom Qash.nl?
“Uit verschillende bronnen blijkt dat consumenten een groot tekort aan financieel inzicht hebben. Online internetbankieren schiet tekort in functionaliteiten en offline producten zijn te duur, tijdrovend en complex om werkelijk overzicht te creëren en uiteindelijk geld te besparen. Qash biedt een gratis, eenvoudige en veilige service aan om dit doel te bereiken.”

Hoe werkt Qash.nl?
“Na het registreren en het importeren van de banktransacties is het mogelijk om de transacties automatisch te labelen en direct per label een duidelijk overzicht te krijgen van de inkomsten en uitgaven. In plaats van een hiërarchische structuur gebruikt Qash labels om meer flexibiliteit te bieden bij het rangschikken van inkomsten en uitgaven. Aan de hand hiervan kan men budgetten aanmaken die gebruikt worden om meer grip te hebben op de geldstroom. Zo zie je eenvoudig hoeveel de uitgaven aan boodschappen in 2008 tot nu toe zijn ten opzichte van het ingestelde budget, of ten opzichte van de gemiddelde Qasher.

Daarbij kan Qash de huidige uitgaven en abonnementen analyseren en betere alternatieven aanbieden om jaarlijks geld te besparen. Naast het persoonlijke overzicht biedt Qash een community waarbij gebruikers (locatiegebonden) tips kunnen plaatsen en groepen kunnen maken om informatie te delen over specifieke financiële onderwerpen. Uiteindelijk combineert Qash de data van de gebruikers voor een persoonlijk overzicht van tips.”

Wat zijn de facts van Qash.nl?
“Op dit moment bevindt Qash zich in de private beta. Dit betekent dat er gereguleerd gebruikers worden toegelaten en er hard wordt gewerkt aan de functionaliteiten om voor het grote publiek live te gaan. De huidige status is dat we momenteel 100 beta-testers hebben die we zoveel mogelijk betrekken in het ontwikkelproces en waarbij de reacties erg positief zijn.”

Wie maakt Qash.nl?
Qash is opgericht door Kevin Voges, Dirk Menkveld, Martijn de Kuijper en mezelf (Willem Spruijt), allemaal studenten aan de Universiteit Utrecht. Business incubator Netherware heeft Qash gefaciliteerd bij het opstarten van de onderneming die nu een half jaar van start is en waarin het product wordt gebouwd. Het team vult elkaar goed aan met expertises op het gebied van projectmanagement (Kevin), financials (Dirk) en development (Martijn & Willem). Kijk op de blog voor de laatste updates.”

Frankwatching in gesprek met Willem Spruijt van Qash.nl