Gespot

Site gespot: Scoofers.nl

0

Scoofers, verfijnd zoeken op het internet.

Wat doet Scoofers.nl?
Scoofers is een nieuwe zoekmachine waarmee verfijnd kan worden gezocht op het internet. De zoekmachine genereert niet alleen automatische zoekopdrachten – zoals veel bekende zoekmachines doen – maar neemt ook de kennis van mensen mee in de rankschikking van de zoekresultaten. Die kennis haalt Scoofers van zogenaamde ‘social bookmarking sites’: websites waarop mensen hun favoriete links met elkaar delen. De zoekopdracht kan verfijnd worden, zoals ‘voor jongeren’ of ‘voor bedrijven’. Door deze verfijningen krijg je sneller een goed zoekresultaat. Naast de algemene zoekmachine zijn er vier speciale Scoofers: Vakantie, Elektronica, Uitgaan & Entertainment en Fashion Shoppen.”

Waarom deze Scoofers.nl?
“Tegenwoordig staan er nog teveel irrelevante resultaten in zoekmachines. Zoals bijvoorbeeld linkpagina’s en portals die je doorverwijzen naar andere websites. Het doorzoeken van zulke websites kost tijd. Scoofers
wil de gebruiker duidelijke resultaten presenteren waarmee tijd bespaard kan worden.”

Hoe werkt Scoofers.nl?
Scoofers werkt heel gemakkelijk. De gebruiker typt een zoekterm in de zoekbalk in het scherm. Standaard staat het scherm op de algemene Scoofers, maar de speciale Scoofers (Vakantie, Elektronica, Uitgaan & Entertainment en Fashion Shoppen) kunnen ook worden aangeklikt. Nadat de zoekterm is ingevuld en op ‘Scoofers zoeken’ is geklikt, verschijnt het resultatenscherm. In dit scherm kan een verfijning aan de zoekterm worden meegegeven. Deze staan boven de zoekresultaten. Bijvoorbeeld: de zoekterm is vakantie België. Daarna kan deze zoekterm worden verfijnd met bijvoorbeeld ‘voor gezinnen’.”

Wat zijn de facts van Scoofers.nl?

Scoofers is op 19 juni 2008 geïntroduceerd in 2 landen: Nederland en de VS. Scoofers heeft 10 zoekmachines, twee algemene en acht speciale. Scoofers heeft 112 verfijningen en aan duizenden websites een verfijning meegegeven. In het eerste half jaar hebben ca. 1000 mensen Scoofers al getest.”

Wie maakt Scoofers.nl?
“Drie Nederlandse online marketing enthousiastelingen (zij verzorgden de techniek van Scoofers) en miljoenen mensen die hun favoriete links op social bookmarking websites, zoals Digg, Del.icio.us en DMOZ hebben geplaatst.”

Frankwatching in gesprek met Jeroen Maljers van Scoofers.nl