Gespot

Site gespot: Shopkorting.nl

0

Korting shoppen bij alle webshops

Wat doet Shopkorting.nl?
“Het unieke van Shopkorting is dat mensen 365 per jaar online kunnen winkelen met extra korting bij alle grote Nederlandse webwinkels (ruim 300). Dit kan door de werkwijze die Shopkorting hanteert: cashback shopping (geld teruggestort krijgen, red.). Ons doel in 2009 is om in totaal 450 winkels op de site te hebben.

Het lidmaatschap is helemaal gratis en het kost maar een paar simpele online handelingen om voor korting in aanmerking te komen. Winkelen met korting gebeurt gewoon op de website van de webwinkel, zoals je gewend ben. Shopkorting is dus niet afhankelijk van speciale kortingsacties, kortingsbonnen en kortingscodes die maar beperkt geldig zijn.”

Waarom Shopkorting.nl?
“Het idee om een cashback site als Shopkorting te beginnen is gekomen van Engelse cashback sites die ik in het verleden ben tegengekomen. Spaarprogramma’s als Euroclix en Money Miljonair zijn al enige jaren actief en succesvol, maar cashback shopping bestond nog niet in Nederland. Terwijl Nederland toch bekend staat als een land waar mensen op hun uitgaven letten.”

Hoe werkt Shopkorting.nl?
“Bezoekers kunnen zich gratis aanmelden en daarna meteen beginnen met online shoppen. Shopkorting is gebruiksvriendelijk opgezet, zodat alle features daar zitten waar gebruikers ze verwachten. Navigeren door categorieën en het zoeken van winkels is zeer eenvoudig door middel van de verschillende mogelijkheden op de Shopkorting.”

Wat zijn de facts van Shopkorting.nl?
“Momenteel heeft Shopkorting rond de 200 unieke bezoekers per dag en ze verwelkomen iedere dag weer nieuwe leden. Ongeveer 75% van de leden is vrouw. We hadden in eerste instantie niet verwacht dat leden meteen aankopen zouden doen, omdat het concept nieuw is in Nederland, maar binnen een week hadden we onze eerste verkoop. Nu hebben we dagelijks oude en nieuwe leden die aankopen doen. Wat we ook zien is dat men na het registreren later terugkomt om een aankoop te doen. Je kunt dus stellen dat de start succesvol is en dat het concept aanslaat bij het grote publiek.

Shopkorting deelt haar commissie met haar leden. Dit is standaard 50%, maar er zullen speciale acties komen waar leden zelfs tot 100% korting kunnen ontvangen. Hoe meer mensen via Shopkorting een aankoop doen des te hoger de korting wordt.”

Wie maakt Shopkorting.nl?
Shopkorting is technisch ontwikkeld door Robin de Vries, mede-eigenaar van Shopkorting. Zowel de website, functioneel design als Content Management Systeem zijn in house ontwikkeld. Het design van Shopkorting is gemaakt door Introvert. Daarnaast is gekozen om elke beschrijving bij een webwinkel zelf te schrijven om zo duidelijk mogelijk aan onze leden te maken wat men kan verwachten van de aangesloten webwinkel. Er is dus veel tijd besteed aan gebruiksvriendelijkheid van Shopkorting. Shopkorting is gevestigd in Amsterdam en bestaat momenteel uit 3 mensen. Naast mijzelf en Robin de Vries, is Marielle de Koning verantwoordelijk voor het content management en het afhandelen van support vragen.”

Frankwatching in gesprek met Ared Yelkenci van Shopkorting.nl

Je site gespot? Of heb je een ander goed voorbeeld? Great! Waarom geef je je niet gelijk op voor de Webby Awards? Deadline voor inzending is 30 januari. Meer informatie over de Webby Awards is te vinden op I love the Webbys.”