Gespot

Site gespot: SnowRepublic.com

0

Wintersport community

Wat doet SnowRepublic.com?
SnowRepublic is Nederlands eerste echte wintersport community, waarbij beleving en passie van/in de wintersport centraal staan. Naast de community functionaliteit zijn de speerpunten onze eigen wintersportredactie en onze Alpen weerman. De redactie schrijft over wintersport wetenswaardigheden, nieuwtjes en innovaties en de Alpen weerman houdt ons op de hoogte van alle sneeuwval, sneeuwverwachtingen en wijst met zijn sneeuwzekerheidspredikaat ons ‘de weg’ naar de piste. Ook bieden we de bezoekers/members veel wintersport gerelateerde informatie zoals resort informatie, snowcams, gadgets, 2e hands, Shops en Reizen.

SnowRepublic richt zich op een brede doelgroep, jong en oud waarbij het niet uitmaakt of iemand beginner of gevorderde is. Het plezier dat onze bezoekers en leden beleven aan de wintersport staat centraal. De leden hebben allemaal een eigen profielpagina, met hun wintersport foto’s, video’s, vrienden, agenda en groepen waar ze lid van zijn. De interactie en het onderling uitwisselen van reisverslagen, ervaringen, kennis, foto’s, video’s zijn belangrijke punten van Snowrepublic.”

Waarom SnowRepublic.com?
“Mijn mede-oprichter, Edwin Hagenouw en ik zijn van mening dat het huidige aanbod te weinig inspeelt op het sociale karakter van wintersport. Er zijn vele goede wintersportsites die informatie aanbieden, SnowRepublic is daarbij een sterke aanvulling. Ook bij ons is het bieden van wintersport gerelateerde informatie zeer belangrijk, maar de kracht zit hem toch echt in de combinatie van functionaliteiten. Onze leden bepalen met hun activiteiten en bijdragen de mate van ons succes. SnowRepublic is dus een social wintersport network, waarbij de site gezien kan worden als centrale startplek en ontmoetingsplek voor de wintersportfan.”

Hoe werkt SnowRepublic.com?

“Prominent op de homepage van SnowRepublic staat het wintersportnieuws en het weer. Deze onderdelen zijn populair en de wintersporters kunnen dus op de artikelen reageren. Ook hebben we op de homepage de meest Populaire Groepen, zetten we een aantal blogs van onze leden in de schijnwerpers, mensen kunnen stemmen op een poll en laten we zien wie onze nieuwste members zijn. Verder is de eigen profielpagina het startpunt om met je wintersportvrienden te communiceren, om je foto’s en video’s te managen en om je eigen blogs te schrijven. De aankomende periode zullen er nog vele nieuwe functionaliteiten worden toegevoegd, zoals snowcams van je favoriete wintersportgebieden die je ook vanuit je profielpagina kunt beheren. Daarnaast zullen we ook resortinformatie van alle bekende wintersportgebieden implementeren. Vanzelfsprekend kunnen de ook de favoriete gebieden aan je profielpagina koppelen. Onze Alpen weerman, Roel van den Bekerom zal tevens zijn sneeuwzekerheidspredikaat, waar jaren studie aan vooraf zijn gegaan op de site ventileren.”

Wat zijn de facts van SnowRepublic.com?
“Na de officiële lancering van SnowRepublic op 12 oktober dit jaar hebben we al 12000 bezoeken gerealiseerd, meer dan 400 members en hebben zich vele sterke partners aan ons verbonden. We zijn door Google op pagerank 5 geïndexeerd, wat voor een startende site natuurlijk fantastisch is. We zullen in Nederland, medio december ook van start gaan met een landelijke marketing en communicatie campagne waarbij onder andere radiocommercials en de dagbladen worden ingezet.”

Wie maakt SnowRepublic.com?

“Als eerste wil ik nogmaals benadrukken dat de leden de mate van ons succes bepalen. Daarnaast is bestaat het SnowRepublic team uit de volgende leden: Saskia Smulders, is als hoofredacteur verantwoordelijk voor alle redactionele content binnen SnowRepublic. Roel van den Bekerom, is naast hoofredacteur onze weerman. Edwin Hagenouw, is als eigenaar mede verantwoordelijk voor SnowRepublic. En mijn naam is Alex Timmer en ik ben initiatiefnemer en mede eigenaar van SnowRepublic.”

Frankwatching in gesprek met Alex Timmer van SnowRepublic.com