Gespot

Site gespot: Trip Essentials

0

Vind de ideale vakantie

Wat doet de site?

Trip Essentials vakantie-service helpt je bij het vergelijken en vinden van die ene vakantie, en biedt je de mogelijkheid, wanneer je verschillende online reisaanbieders bezoekt (e.a. D-Reizen, Sunweb, Booking, Transavia, Expedia etc.), om diverse accommodaties op te slaan in jouw persoonlijke ‘tripset’. Een tripset is een persoonlijke startpagina waar je al je toekomstige; (vlieg) vakanties, hotels, weekendjes weg, stedentrips, autovakanties en zakenreizen kunt plannen, opslaan en delen met vrienden, familie, collega’s en lokale bekenden.”

“En als laatste, maar zeker heel belangrijk; je kunt de gekozen accommodatie uiteindelijk ook boeken vanuit Trip Essentials (Online of bij een lokaal reisbureau). Dit alles is op zich al een USP. Maar onze tweede USP is zeker de bijzondere manier van een accommodatie of hotel toevoegen. We hebben een bookmark mogelijkheid ontwikkeld, die in staat is alle relevante informatie van een accommodatie of hotel te ‘grijpen’. Daarmee kan het de accommodatie of het hotel in je tripset plaatsen met de belangrijkste informatie. Je kunt zo vaak bookmarken als je zelf wenst. ”

“Twee innovaties van onze site dragen bij aan bewuster reizen. Ten eerste, wanneer men de Travel service van Trip Essentials gebruikt en de favoriete accommodaties/hotels opslaat, dan staat er onder de ‘accommodatie/ landeninformatie’ wat het aantal kilometers en uitstoot is bij verschillende manieren van reizen. Bijvoorbeeld te voet, fietsen, trein, auto, boot, vliegtuig enzovoorts. Dit maakt de reiziger bewust om niet standaard te kiezen om met de auto of het vliegtuig te gaan. Maar bovenal maakt het hem bewust wat zijn bijdrage is. Ook wordt bijgehouden wat het aantal kilometers is dat men heeft afgelegd en wat de totaaluitstoot is bij de verschillende manieren van reizen.”

“Daarnaast maakt het zakenreizigers bewuster en helpt om hun zakenreizen beter te plannen door bijvoorbeeld meerdere afspraken te plannen in één en dezelfde zakenreis. Doordat de service toevalligheden markeert, kun je zien welke personen ook op die locatie zullen zijn of in de buurt wonen. Dit maakt de zakenreiziger bewust om zijn afspraken efficiënter te plannen en daarmee ook milieubewust bezig te zijn door brandstof te besparen en dus uitstoot te minimaliseren. In de toekomst willen we ook aangeven wie de meest milieubewuste reisorganisatie is in deze verschillende manieren van reizen (KLM, OAD, Arke, Holland International, …).”

Waarom deze site?

“We hebben deze site  ontwikkeld om structuur te creeren in de chaos van het online aanbod. Er was geen fantsoenlijke manier om snel je uitgekozen accommodaties te kunnen vergelijken op persoonlijk criteria als prijs, sterren, ratings, vertrekdatum etc. De opties en intelligentie in Trip Essentials zijn eigenlijk een logische volgende stap in het reisgeweld. We proberen semantiek te creeren door onze serendipiteit technologie. Dus: relevante vondsten per toeval opdoen. Trip Essentials is daarmee de eerste intelligente online vakantie-service die het mogelijk maakt al je (toekomstige) vakantieplannen en zakenreizen te vergelijken, sorteren, te delen en te boeken vanaf een persoonlijke startpagina.”

“De inspiratiebron laat zich het mooiste in het Engels uitdrukken:

‘In September 2008 we started with the concept for a new start-up. The idea was clear; a world changing Intelligent Travel & Serendipity service that can be used by anyone to create order in the online travel chaos. Why? The hyper choice of Travel companies today, offers no suitable solution to present what’s relevant. The consumers live in a ‘web made world’ and have information needs to make sure they make the right decision! One of the most amazing things about the web is the shared volume of data and information that above all consumes and produces. And a large opportunity that Trip Essentials is capitalizing on is to leverage that data and to provide a better and more relevant Travel experience! So if you remember only two things; remember that we solving a critical problem by delivering Intelligence and Serendipity in a ‘web made Travel world’ and that we have a unique technology that delivers extraordinary convenience and satisfaction!’ “

Hoe werkt de site?

“Je maakt een persoonlijk account aan. Vervolgens voeg je de bookmark toe aan je browser, in je favorieten. Je hoeft hiervoor niets te installeren. Bekijk ook  even de instructievideo. En dan is het Plan and Go! Elke keer als je op de website van een reisaanbieder, zoals bijvoorbeeld www.booking.com, een hotel ziet dat aansluit op de reis die je gaat maken, kun die toevoegen aan de Tripset die vanuit de bookmark optie kunt aanmaken. Simpel!”
Video aanmaken bookmark in Trip Essentials

“Wat we zeker niet doen: Trip Essentials heeft geen connecties met een marketing-netwerk en is ook geen initiatief van een touroperator of reisbureau. Hierdoor is Trip Essentials in staat volledig onafhankelijk, transparant en open te zijn in de communicatie naar gebruikers. We beïnvloeden op geen enkele wijze de door een gebruiker zelf toegevoegde accommodaties of hotels aan een tripset. De serendipiteit technologie geeft suggesties van mogelijk interessante accommodaties en/of hotels. Onze missie is om voor de consument en zakenreiziger de best mogelijke (vakantie) beleving te creëren door het toevoegen van Intelligentie en Serendipiteit.”

Wat zijn de facts?

“De eerste resultaten zijn goed. Mensen brengen gemiddeld 14.22 minuten door op de website, bekijken zo’n 12 pagina’s per bezoek en gaan zo’n 3 interacties aan per sessie (Interactie = iets toevoegen). Aantal bezoekers is nu nog niet relevant. Ons businessmodel is als volgt. Wat betreft Business to Consumer: Wanneer een consument uiteindelijk boekt, verdienen we geld als publisher (Affiliate) afspraken met de grootste reis organisaties. Ook hebben we Adsense in de tripset. Wanneer consumenten klikken op de advertenties, verdienen we geld (hoge vergoeding ivm kwaliteit) en als men die weer toevoegt aan de tripset en boekt ook weer geld aan de boeking.”

“Als het gaat om Business to business verzamelen we gegevens (TravelScan) als: aantal boekingen per reis organisatie, look-to-book ratio’s, periodes, vertrekmomenten, verblijfssom, reisdagen, samenstelling, etc. Deze kunnen we inzichtelijk maken tegen een maandelijkse fee. Zo kan men een concurrentiestrategie uitzetten en marketing afstemmen op online feiten. We noemen dit predictive analytics.”

Wie maakt de site?

“Trip Essentials is een samenwerking tussen Moore Intelligence en E-Sites uit Breda. Het idee is van mij, Gino Goossens. De bouwwerkzaamheden en verdere ontwikkeling en design zijn afkomstig van E-Sites uit Breda. Op onze blog kun je de namen en foto’s van de 4 meest betrokken personen terugvinden. “.

Frankwatching in gesprek met Gino Goossens van Trip Essentials

Speciaal voor de lezers van Frankwatching zijn er 50 private beta invites beschikbaar! Wil je hiervan gebruik maken? Mail dan de redactie. Vermeld in de onderwerpregel van je e-mail ‘Trip Essentials’.