Gespot

Site gespot: Tvblik.nl

0

Online tv-gids voor internettelevisie

Wat doet TVblik.nl?
TVblik biedt een totaal, gestructureerd en persoonlijk televisie overzicht. TVblik onderscheidt zich door zijn gebruiksvriendelijkheid. Het totale aanbod  bestaat uit een overzicht van de online uitzendingen van zowel alle commerciële als publieke omroepen. Daarnaast zijn in de overzichten ook de uitzendingen terug te vinden van professionele internetomroepen. TVblik heeft er bewust voor gekozen geen amateur-materiaal in zijn overzichten op te nemen. Het persoonlijke overzicht ‘mijn beste’ wordt samengesteld op basis van de interesses, voorkeuren en stemgedrag van de vaste gebruikers. Alle uitzendingen staan een overzichtelijke rubriekenstructuur zodat bezoekers gemakkelijk alle uitzendingen in een bepaalde rubriek terug kunnen vinden. Daarnaast zijn de uitzendingen gekoppeld aan alle relevante dossiers waardoor op de site eenvoudig het totale televisieaanbod over een bepaald onderwerp of persoon is terug te vinden.”

Waarom TVblik.nl?
“Al enige jaren speelde bij ons het idee voor een portaal waarop het totale internettelevisie aanbod terug te vinden zou zijn. En waarbij het aanbod naar persoonlijke voorkeuren zou worden aangeboden aan de gebruikers. Tot dan toe was er geen portaal voor internettelevisie waar het totaalaanbod op terug te vinden is en nog belangrijker naar persoonlijke voorkeuren wordt aangeboden. Dit in combinatie met de overtuiging dat televisie kijken via internet de toekomst is resulteerde in de plannen voor TVblik.”

Hoe werkt TVblik.nl?
TVblik is voor iedereen beschikbaar. Gebruikers kunnen de uitzendingen terugvinden van alle omroepen en deze direct bekijken. Op allerlei manieren wordt het zoeken van interessante uitzendingen gemakkelijk gemaakt voor de gebruiker door de overzichtelijke rubrieken structuur. Maar ook door de TVblik dossiers waardoor je het totale televisieoverzicht van een bepaald persoon eenvoudig kunt terugvinden. Wil je als gebruiker niets meer missen van een bepaald persoon, dan kun je een wekker zetten op de persoonlijkheid van jouw keuze en je krijgt een mailtje zodra hij in een bepaalde uitzending te zien is  geweest.

Om gebruik te maken van het persoonlijke overzicht ‘mijn beste’ moeten gebruikers zich aanmelden op Tvblik.nl en kunnen ze een kort stappenplan doorlopen om hun interesses in kaart te brengen. Het werkt heel simpel: geef aan waar je belangstelling ligt en TVblik stelt je ideale programmapakket samen. Sport, actualiteit, amusement, humor of films. Of een mix daarvan. Want voor iedereen is er een ‘blik’ vol persoonlijke voorkeuren. Ook voor wie van nieuws houdt, maar zijn favoriete soap niet wil missen. En voor de sportfreak die geen cabaret wil overslaan. Hoe meer je TVblik gebruikt, hoe beter jouw eigen pakket op jouw smaak wordt afgestemd. Helemaal kosteloos.”

Wat zijn de facts van TVblik.nl?
TVblik werd op 18 mei 2007 opgericht. Ruim een half jaar later, eind 2007, lanceerden we de eerste beta versie van TVblik gelanceerd. Er waren natuurlijk nog wel wat kinderziektes, maar de bezoekers waren razend enthousiast. De kinderziektes werden verholpen en de site werd, mede door aanbevelingen van de gebruikers, verbeterd en de functionaliteiten werden uitgebreid. In mei 2008 werd het label Beta van de site gehaald en was TVblik klaar voor een groter publiek. Achter de schermen werd nog hard gewerkt aan een aantal extra functionaliteiten zoals onder andere de TVblik dossiers, betere overzichten en het filmaanbod op TVblik. De afgelopen maanden kenmerken zich door een steeds grotere groei. Op dit moment bezoeken enkele duizenden bezoekers per dag Tvblik.nl en stijgen de bezoekersaantallen per maand tussen de 15 en 25%.”

Wie maakt Tvblik.nl?

“Wij hebben TVblik met z’n drieën – Reijer Molenaar, Willem van der Molen en Piet-Wim Klaver – ontwikkeld. Reijer is daarbij verantwoordelijk voor de techniek, Willem voor het design en ik voor de functionele indeling. TVblik wordt ook voorzien van de columns van zes TVblik columnisten.”

Frankwatching in gesprek met Piet-Wim Klaver van TVblik.nl

Je site gespot? Of heb je een ander goed voorbeeld? Great! Waarom geef je je niet gelijk op voor de Webby Awards? Deadline voor inzending is 30 januari. Meer informatie over de Webby Awards is te vinden op I love the Webbys.”