Gespot

Twearn.com: Aandagt!

0

Aandagt!

Wat doet de site?

Twearn.com is de website van ons nieuwe online mediabedrijf. Met het project ‘Aandagt’ introduceren wij onszelf. Tegelijkertijd is het project een antwoord op de huidige economische crisis. Met het project ‘Aandagt’ zetten wij op een unieke en voordelige wijze bedrijven één dag vol in de schijnwerpers op onze site. Bedrijven kunnen een dag kopen en het Twearn-team komt die dag op bezoek en blogt, twittert, fotografeert en maakt video’s die direct online geplaatst worden.

Het project duurt precies 1 jaar (365 dagen). De start is op 1 mei 2009 en kost € 10,-. De laatste dag is 30 april 2010 en kost € 3.650,-. Elke dag komt er een tientje bij. Van het verdiende geld gaat een deel naar goede doelen, zoals Unicef, OxfamNovib en KiKa. Dit zijn organisaties die het moeilijk hebben in deze tijd. De rest van het geld gebruiken we als startkapitaal om in de toekomst verschillende internetconcepten te lanceren.”

Waarom deze site?

“In december 2008 gingen wij met een goed idee en een prima businessplan naar de bank voor een startkrediet. Maar ook wij ondervonden hoe moeilijk banken op dit moment kredieten verstrekken. Toen besloten we om het goede idee even in de ijskast te zetten en zelf te zorgen voor ons startkapitaal. Begin februari kwamen we met het idee voor ‘Aandagt’ en een week later waren we ‘live’. Met ‘Aandagt’ bieden wij bedrijven en organisaties de mogelijkheid om zich open en toegankelijk te presenteren. Juist in deze tijd kunnen ze zich onderscheiden door met passie te laten zien wie ze zijn en wat ze doen!”

Hoe werkt de site?

“Bedrijven kunnen in de kalender kijken welke dagen nog vrij zijn. Als ze een dag hebben gekocht, verschijnt het bedrijfslogo op de kalender met een link naar de website van het bedrijf. Op de dag zelf staat het bedrijf centraal op de homepage. Onze Twitter- en Flickr-stream staan daar omheen, evenals de blogposts. Daarnaast zijn we nog met wat nieuwe toepassingen bezig.”

Wat zijn de facts?

“De maand mei is zo goed als uitverkocht en in juni zijn de eerste dagen ook al geboekt. Ook zijn we aan het nadenken hoe we nog meer businessmodellen aan het concept kunnen toevoegen. Erg leuk om te zien is dat we nu 3 weken in de lucht zijn en de media ons al weten te vinden. Daarnaast mogen we op 2 april de SpinAwards online verslaan. Het bezoek op de site neemt elke dag toe en het belangrijkste….mensen praten erover!”

Wie maakt de site?

“Het Twearn-team bestaat nu nog uit de twee Haarlemmers Jeroen Rutte en mij, Jeroen Wubbe. Maar we zijn hard op zoek naar stagiaires die ons willen helpen om van dit project een gigantisch succes te maken! We zoeken mensen die handig zijn met video en editing en die het leuk vinden om te interviewen en rap te bloggen en twitteren. Andere ideeën om ons te helpen zijn van harte welkom. Volg ons via twitter.com/twearn of stuur een mail naar info@twearn.com.”

Frankwatching in gesprek met Jeroen Wubbe van Twearn.com.