Gespot

Site gespot: Werkplekzoeker.nl

0

Makkelijk een werkplek zoeken

Wat doet Werkplekzoeker.nl?
“Op Werkplekzoeker vind je prettige plekken om even te werken. In een openbare gelegenheid of in een kantoor waar plekken zijn voor mensen die af en toe een werkplek nodig hebben – freelancers, thuiswerkers etcetera. Alle werkplekken hebben minimaal gratis WI-FI en koffie. Werkplekzoeker is een echte co-creatie website, het is de bedoeling dat de bezoekers zelf ook plekken toevoegen.”

Waarom Werkplekzoeker.nl?
“Als mobiele zelfstandige had ik zelf behoefte aan zo’n site en als ik er over vertelde kreeg ik enthousiaste reacties van anderen. In je eigen stad weet je meestal wel de fijne plekken, maar in andere steden vaak niet. Nu wordt er wel eens over getwitterd, of je leest ergens reacties in een blog, maar dat is toch niet hetzelfde als een helder overzicht met zoekmogelijkheden en een google-map. Werkplekzoeker is geïnspireerd op Iens.nl.”

Hoe werkt Werkplekzoeker.nl?
“Op Werkplekzoeker kun je een werkplek zoeken op allerlei manieren. Op stad, snelweg, type locatie of openingstijden bijvoorbeeld. De homepage is direct ook het zoekscherm. De site toont geen foto’s maar kort en bondig de info die je als mobiele werker nodig hebt. Snel, gratis en handig.”

Wat zijn de facts van Werkplekzoeker.nl?
Werkplekzoeker is 1 oktober live gegaan en door een mail in mijn eigen netwerk uit te sturen, staan de eerste 50 werkplekken er nu op. Het persbericht is zojuist verstuurd, ik verwacht snel naar 250 werkplekken te kunnen doorgroeien. Uiteraard met behulp van de bezoekers. Als we er allemaal ééntje weten en toevoegen…”

Wie maakt Werkplekzoeker.nl?
Werkplekzoeker is een initiatief van de IdeaCompany, mijn eigen bedrijf. De IdeaCompany helpt mensen en organisaties aan ideeën. Een initiatief als Werkplekzoeker komt voort uit het vrije denkwerk van IdeaCompany en is een zusje van de vorig jaar gelanceerde site zaaltjeszoeker.nl.”

Frankwatching in gesprek met Marijke Krabbenbos van Werkplekzoeker.nl