Gespot

WO2ONLINE.nl: Toegang tot Toen

0

Toegang tot Toen

Wat doet de site?

WO2Online.nl streeft naar een zo compleet mogelijk overzicht van beschikbare, maar vooral betrouwbare kennis over de Tweede Wereldoorlog. Voor een brede doelgroep: van kinderen die een werkstuk voorbereiden tot ouderen die terugblikken op een aspect van de Tweede Wereldoorlog dat hun eigen verleden raakt. Met een telkens wisselende online tentoonstelling en een groot overzicht van beschikbare bronnen is WO2Online.nl de centrale plek voor informatie over de Tweede Wereldoorlog op internet.”

Waarom deze site?

“WO2Online.nl gaat de wildgroei van onjuiste informatie over de Tweede Wereldoorlog op internet tegen. Een belangrijk punt, aangezien 82% van alle scholieren de informatie op internet niet of nauwelijks op waarheid checken. Door de krachten te bundelen van alle gerenommeerde WO2-organisaties in Nederland kan WO2Online.nl niet alleen betrouwbare, maar ook unieke beelden en achtergronden bieden.”

Hoe werkt de site?

“De opening van WO2Online.nl staat in het teken van ‘De Eerste 5 Dagen’. Een online tentoonstelling laat je de Duitse inval op interactieve wijze (3D en Flash) meemaken, op basis van oorspronkelijk bronmateriaal. Je ontwaakt om 3.55u ’s nachts en hoort de eerste Duitse bommenwerpers overvliegen. Je kunt zelf de radio bedienen op de daadwerkelijke berichtgeving van die dag, op tafel liggen de eerste kranten met het nieuws over de inval. Eenmaal op straat scheert een aantal vliegtuigen over je hoofd. Hoe is het om te ontwaken uit een neutrale droom…”

Wat zijn de facts?

“Op de dag van de lancering bezochten ruim 90.000 mensen de site, en dit aantal blijft stijgen (tussenstand 48 uur na live is ruim 160.000). Bezoekers blijven gemiddeld 4.53 minuten op de site. Gezien het feit dat er geen campagne is gevoerd, er is alleen PR gegenereerd, zijn de resultaten boven verwachtingen positief.”

Wie maakt de site?

Black Magic Marker ontwikkelde zowel concept, vormgeving als copy voor WO2Online.nl op initiatief van het Nationaal Comité 4 en 5 mei en het ministerie van VWS. De site werd opgezet in samenwerking met alle gerenommeerde WO2-organisaties in Nederland.”

Frankwatching in gesprek met Hanneke Kempen van Black Magic Marker over WO2Online.nl.