Gespot

Site gespot: Zaaltjeszoeker.nl

0

Vind een leuk en niet te groot zaaltje. Top of flop?

Waarom Zaaltjeszoeker.nl?
“Ik miste zelf een verticale zoekmachine voor leuke, kleinere zaaltjes. De bestaande locatiessites richten zich voornamelijk op zalen voor congressen en bedrijsfeesten. Ik hield inmiddels zelf een lijstje leuke zaaltjes bij, maar wilde graag een goed overzicht. In de stijl van web 2.0 dacht ik “met zijn allen weten we heel veel zaaltjes, let’s co-create”. Zodoende kwam ik op Zaaltjeszoeker.nl. Ik heb hierbij de site Iens.nl als voorbeeld genomen.”

Wat doet Zaaltjeszoeker.nl ?
“Op Zaaltjeszoeker.nl kun je zaaltjes vinden vanaf 10 personen in heel Nederland. Bijvoorbeeld voor een workshop, vergadering, brainstorm, borrel of feestje. De standaard (hotel)zalen staan er niet op. Er melden zich cafés, restaurants, maar ook galeries, buurtcentra, bibliotheken, strandpaviljoens, werfkelders en zorgboerderijen aan. Deze locaties zijn over het algemeen slecht vindbaar op internet omdat ze geen verstand en affiniteit hebben met internetmarketing.”

Hoe werkt Zaaltjeszoeker.nl?
“Op Zaaltjeszoeker.nl kun je een zaaltje zoeken op geografie, grootte, kenmerken, sfeer en type activiteit. Iedereen kan een recensie over een zaaltje achterlaten en nieuwe zaaltjes tippen. Na een tip neemt de redactie contact op met de zaaleigenaar om de zaal op de site te krijgen. Hiervoor moet de eigenaar 7 vragen beantwoorden. Vermelding is gratis, inkomsten komen uit Google AdSense.”

Vanaf wanneer bestaat Zaaltjeszoeker.nl en hoeveel bezoek trekt de site?
Zaaltjeszoeker.nl bestaat sinds 4 juni 2007 en er komen nu circa 100 bezoekers per dag.”

Wie maakt Zaaltjeszoeker.nl?
Zaaltjeszoeker.nl is een initiatief van de IdeaCompany, maar de tips en recensies zaaltjes komen voor een groot deel van de bezoekers zelf.”