Gespot

Site gespot: Zie.nl

0

Zie.nl wil graag orde scheppen in de wereld van online video’s. Top of flop?

Waarom Zie.nl?
“Het aanbod aan tv-kanalen blijft groeien, ook het web staat vol met leuke, opvallende filmpjes. Mensen zien echter door de bomen het bos niet meer. Zie.nl helpt hen op overzichtelijke en persoonlijke wijze.”

Wat doet Zie.nl?
Zie.nl biedt bezoekers de mogelijkheid een persoonlijke videogids te bouwen. Dit wordt gerealiseerd door de zogenaamde kijkwolk, die prominent op de persoonlijke homepage staat. In deze kijkwolk ‘zweven’ tv-tips en videolinks. Door in te loggen en feedback te geven op programma’s, wordt het persoonlijke profiel van bezoekers verfijnd en de kijkwolk daardoor steeds beter op hun smaak afgestemd. De gids biedt verder de mogelijkheid het kijkgedrag van BN-ers te bekijken.

Naast de online versie komt Zie.nl ook iedere werkdag aan bod in de papieren krant van DAG. De redactie behandelt nieuwe zenders, programma’s en webvideotips en een bekende televisiemaker vertelt welke programma’s hij zelf graag ziet. Op de site laten onder meer Max Westerman, Eric Corton, Sabine Koning, Harm Edens, Sander Foppele en Sybrand Niessen zien welke programma’s zij kijken.”

Hoe werkt Zie.nl?
“Je kunt je aanmelden na het doen van de kijktest op www.ikziegraag.nl. De kijktest is nodig om een speciaal voor jou samengestelde kijkwolk te kunnen maken. Na je aanmelding kun je in de kijkwolk programma’s beoordelen. Je doet dit met een duimpje omhoog, of een duimpje omlaag. Ook kun je reacties plaatsen op programmapagina’s, en kijktips maken. Je hebt een eigen profiel op de site. Daarin kun je iets over jezelf vertellen en de zenders die jij in je gids wilt zien aanpassen.”

Wie maakt Zie.nl?
Zie.nl is een initiatief van DAG Media bv. Edwin Tromp is directeur, Joris van Heukelom is directeur crossmedia en Jan Roelof Stienstra is directeur zakelijk. Hoofdredacteur is Thijs Viguurs en de dagelijkse redactie wordt gedaan door Caroline van Oosten de Boer (site coördinator), Maartje Boers, Elissa Capelle, Neeltje Huirne, Renée Spruit en Sjoerd Westendorp.