Gespot

Smaak: Online supermarkt met nadruk op vers

0

Smaak is een online supermarkt die Nederland lekkerder, echter, gezonder en een stuk makkelijker wil laten eten. Frank van Oirschot, een van de ontwikkelaars van de website, vertelt alle ins en outs over deze online supermarkt.

Wat is Smaak?

“Smaak is een online supermarkt, waar de nadruk op vers ligt. Verse producten komen direct van de producent, zonder tussenschakels als de veiling en de groothandel. Naast vers is er veel aandacht voor biologische, lokale en seizoensproducten. De prijs is daarbij ongeveer gelijk aan de prijzen van de reguliere supermarkten. Smaak is er voor alle dagelijkse boodschappen. Je kunt je bovendien laten inspireren door honderden recepten en de ingrediënten op maat met 1 klik in je mandje leggen.
In de virtuele vakken van Smaak vind je alles wat je nodig hebt. Van verse vis en brood van de warme bakker tot wc-papier en schoonmaakmiddel. De kwaliteit van de versproducten is veel beter dan mensen gewend zijn van de gewone supermarkt. Klanten zijn vaak oprecht verbaasd bij een eerste bestelling, omdat ze gewoonweg vergeten zijn hoe echt en vers eten hoort te smaken.

Je hoeft de deur niet meer uit, hoeft niet te sjouwen met boodschappen en koopt minder onnodige producten of ongezonde kant-en-klaar maaltijden. Ook hoef je niet meer na te denken over wat ze vanavond eens zullen eten en gooi je minder eten weg, omdat op maat kunt bestellen. In de toekomst willen we ook met afhaallocaties gaan werken, bijvoorbeeld op het werk, het kinderdagverblijf of bij tankstations.”

Waarom dit initiatief?

“Met Smaak willen we het supermarktsysteem op zijn kop zetten. Verser, lekkerder en gezonder eten met minder afval, meer gemak en meer service. Het huidige systeem produceert op een onbekend moment voor een onbekende klant. Het gevolg is dat producten vaak niet echt vers meer zijn op het moment dat ze gegeten worden. Wij willen dat systeem omdraaien. We zetten technologie in om een groter en verser assortiment te bieden, dat meer op maat, meer naar wens, makkelijker en prettiger is. We willen doen voor de voedselbranche wat partijen als Last.FM en Amazon voor andere segmenten hebben gedaan.”

Hoe werkt Smaak?

“De klant doet om te beginnen zijn bestelling en aan de hand van deze bestellingen worden (vers)producten ingekocht bij de producent. Hierbij kun ook een tijdvak kiezen, waarin de boodschappen bezorgd moeten worden. Bestellingen die voor 10.00 uur ’s ochtends gedaan zijn, worden de volgende dag geleverd. We leveren elke dag in de Randstad en op specifieke dagen in de rest van Nederland. Voor orders onder de € 50 rekenen we € 4,95 bezorgkosten. En mis je iets in onze winkel? Laat het ons weten, grote kans dat we het product toevoegen aan ons assortiment.”

 

Wat zijn de facts?

Smaak biedt landelijke bezorging aan de zakelijke markt en particulieren. We hebben ongeveer 50 leveranciers en leveren uit eigen voorraad, op de versproducten en specialiteiten na. Deze leveren we crossdock. Onze winkel is momenteel gevuld met ongeveer 5000 verschillende producten, in de toekomst hopen we dit uit te kunnen laten groeien tot 100.000. Op drukkere dagen hebben we meer dan 10.000 bezoekers, meer dan 1000 logistieke orders en meer dan 100 bestellingen. Tenslotte streven we ernaar om elke 6 tot 10 weken een uitgebreidere en verbeterde versie van de winkel live te zetten.”

Wie is er betrokken bij Smaak?

“We zijn intern verantwoordelijk voor de strategie, het concept, het design en het web 2.0 landscape van de website. Het online shopgedeelte is gerealiseerd door Tie Kinetix Mambo Five.”