Gespot

SocialNumbers: Statistiekentool voor Facebookpagina’s

0

De website Socialnumbers geeft op een eenvoudige manier de statistieken van verschillende Facebookpagina’s weer. Zo kun je niet alleen de statistieken van je eigen Facebookpagina’s scherp in de gaten houden, maar ze ook vergelijken met iedere Facebookpagina ter wereld. Filip Topol, projectmanager van Socialnumbers, vertelt.

Wat is Socialnumbers?

Socialnumbers is een social media-statistiekentool die uitgebreide informatie biedt over Facebookpagina’s. De website biedt inzicht in toppagina’s, gesorteerd op grootte, kwaliteit of per categorie. Ook kan er gesorteerd worden op de beste social mediabedrijven en de pagina’s die zij beheren. Het belangrijkste voordeel van onze site, is dat deze volledig gratis is en gebruiksvriendelijke statistieken aanbiedt van Facebookpagina’s over de hele wereld. Elke gebruiker kan zijn eigen pagina’s toevoegen of claimen, de details over zijn bedrijf aanpassen en vervolgens zijn eigen pagina vergelijken met elke andere Facebookpagina op de wereld.”

Waarom dit initiatief?

“Wat Socialnumbers onderscheidt van andere vergelijkbare tools is dat, hoewel het een wereldwijd project is, we samenwerken met lokale partners van verschillende landen, zodat we voor elke individuele markt meer en betere informatie en statistieken kunnen aanbieden. Om Socialnumbers op meerdere plaatsen toegankelijker te maken hebben we samengewerkt met 13 partners uit verschillende landen. We zijn daarnaast constant op zoek naar partners die hun kennis in dit project in kunnen brengen. We willen al onze bezoekers een manier bieden om hun pagina’s te monitoren en verbeteren binnen een gebruiksvriendelijke omgeving.”

Hoe werkt Socialnumbers?

“Elke gebruiker kan de pagina’s die hij beheert op Facebook claimen en deze toevoegen aan zijn portfolio. Door een pagina te claimen, kunnen gebruikers zoals freelance communitymanagers en social mediabureaus hun werk en succesvolle projecten laten zien. Ons doel is om Socialnumbers tot een digitaal portfolio te maken voor de beste cases en campagnes en de mensen die daarachter zitten.”

Accepteer cookies

Wat zijn de facts?

“Socialnumbers werd oorspronkelijk gelanceerd in Kroatië, maar is sindsdien ver uitgegroeid en biedt nu statistieken voor Facebookpagina’s uit 44 landen binnen Europa. Bezoekers uit 100 verschillende landen bezoeken Socialnumbers elke dag om de statistieken van hun pagina bij te houden en te vergelijken met die van andere pagina’s. In de toekomst zouden we graag met nog meer landen gaan samenwerken om onze website tot beste statistiekentool voor social media uit te laten groeien.”

 

Wie is er betrokken bij Socialnumbers?

Socialnumbers werd opgestart door iSTUDIO, het grootste social mediabureau in Kroatië en omgeving. Binnen twee jaar groeide ons bedrijf van 2 oprichters naar 29 medewerkers in totaal. Binnen die tijd hebben we veel ervaring opgedaan op het gebied van social media, omdat we gewerkt hebben voor verschillende grote merken. Het kernteam dat Socialnumbers gebouwd heeft, bestaat uit ontwikkelaars, ontwerpers en social mediamanagers, die samengewerkt hebben door hun eigen kennis en expertise in te brengen binnen dit project.”